За січень-травень 2017 року від суб’єктів господарювання Рівненської області до бюджетів усіх рівнів надійшло 10,5 мільйона гривень екологічного податку.

Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів надійшло 8,3 мільйона гривень, що перевищує минулорічні надходження на 1,2 млн. грн. відповідно до державного бюджету – 2,2 мільйона гривень, що більше минулорічних надходжень на 307 тис. грн.

«В органах фіскальної служби краю зареєстровано понад 2 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо.

Більшість із них сумлінно сплачують екоподаток, переважна частина якого розподіляється саме до б'юджетів територіальних громад та використовується на охорону довкілля», - розповів перший заступник начальника Головного управління ДФС у Рівне нській області Анатолій Клячук.

Нагадаємо, статус платників екологічного податку визначений статтею 240 Податкового кодексу України. На сьогодні екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Про це інформує ГУ ДФС у Рівне нській області