28-річна рівнянка Оля Коптюх пережила клінічну смерть, але після того впала в кому. Зараз вона перебуває у важкому стані. Але це не всі біди. Рідні дівчини розповіли, що під час операції лікарі занесли інфекцію. Тепер вони шукають фахівців, які допоможуть врятувати життя дівчини.

До редакції Rivne1.tv звернулась сестра дівчини. Вона повідомила наступне:

"В нашу родину прийшла біда. Моя сестра, 28-річна рівнянка, впала в кому 14 квітня 2017 року. Після численних аналізів та перевірок лікарі так і не встановили причину втрати свідомості. Ми виконували все, що говорили лікарі, кожного дня викидали тисячі гривень з надією, що вона прийде в себе. Годували через зонд, який був встановлений через ніс. Лікарі наполягли зробити операцію гастростомія (встановлення зонду через живіт), мовляв, так буде краще і безпечніше, щоб не занести інфекцію в головний мозок. Ми довго не наважувалась, щоб не різати лежачу людину, але нас запевнили, що все буде добре.

Під час операції була занесена інфекція і вже на другий день навколо розрізу з'явилось почервоніння, через тиждень вся їжа, яку відправляли через зонд у шлунок, просто витікала назовні, та в черевну порожнину. На зауваження мами Олічки, що там щось відбувається, лікарі не вживали ніяких заходів і запевняли, що вони роблять все можливе.

На перев'язки, які були призначені 2 рази на день лікар не з'являвся 4 дні. Ми були змушені вмовляти інших лікарів та медсестер робити їх хоча б раз на день. Внаслідок чого утворилась гнійна гематома зачеревного простору.

Інфекція уже перекинулась на кістки ребер. Ми були змушені забрати Олічку додому, так як лікарі не виконували елементарної перев'язки. Вони тільки й чекали весь час поки організм не витримає і вона відключиться повністю. Ми звернулись до іншого лікаря, який погодився робити перев'язки та відкачування гною в домашніх умовах і в перший же день він відвів 1л зараженої рідини, яка не могла зібратись за 1 день. Це доводить, що в міській лікарні цієї процедури не робили, а гній збирався в черевній порожнині на протязі 10 днів.

Ми зайшли в глухий кут, розуміючи, що вдома нам не справитись з цією проблемою, а в інших лікарнях її не приймають, ніхто не візьме відповідальність виправляти чужі помилки...".

На фото видно, у що перетворились післяопераційні шви.

pic

Тепер родичі Олі звертаються до усіх за допомогою. Потрібно знайти хорошого лікаря, який може оцінити складність ситуації, і сказав, чи можливо щось виправити.

Якщо ви можете допомогти дівчині чи знаєте фахівців - діліться інформацією у коментарях або пишіть нам на сторінку "Телеканал Рівне 1" у ФБ.



pic



pic