За минулу добу на водних об'єктах Рівненщини потонуло троє людей, про це повідомляє ГУ ДСНС в Рівненській області.

Так 22 червня в технічній водоймі цукрового заводу села Бабин Гощанського району виявлено тіло 48-річного місцевого жителя Валерія.

Того ж дня, водолазами Рівне нської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах в озері поблизу селища міського типу Володимирець було піднято на поверхню тіло 14-річного Богдана, жителя Володимирця. А в Костопільському районі у водоймі села Мала Любаша водолази підняли на поверхню тіло громадянина Василя 1958 року народження, жителя міста Костопіль.

Рятувальники Рівне нщини звертаються до мешканців області бути надзвичайно обережними під час відпочинку поблизу водоймищ. Хоча температура плюсова, але вода ще прогрілася у повній мірі і це на потрібно серйозно зважати.

Громадяни, пам’ятайте: правильний вибір і обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми з боку дорослих є основними умовами безпечного відпочинку на водоймах.

Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.

Безпечнішим є перебування на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Для того, щоб уникнути лиха: не заходьте у воду в незнайомому місці; не купайтесь на напідпитку; ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, чи дерева; купатися краще там, де є рятувальні служби. Особливо уважно слідкуйте за дітьми, їхня поведінка у воді не передбачувана, слід утримуватись від далеких запливів, переохолодження – головна причина трагічних випадків;

Пам’ятайте, що порушення правил поведінки на воді може призвести до непоправних наслідків! Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких! Дотримуйтесь правил безпеки на воді, привчайте до цього дітей!

Батьки! Не залишайте без нагляду дітей під час перебування біля води! Цінуйте життя! Не нехтуйте правилами безпеки!