Для тих, хто знає, що таке дрель і монтажна піна, встановлення дверей не складає ніякої складності. Акуратність, уважність і дотримання правил завжди приведуть до бажаного результату.

Загальні характеристики металопластикових дверей полягають в тому, що вони мають хороші тепло- і звукоізоляційні властивості, вологостійкі і герметичні. Виготовлені з алюмінієвого профілю з пластиковим покриттям вони не піддаються атмосферному впливу.

Сучасні технології дозволяють отримувати двері різного дизайну, кольору і конструкції.

Найбільший попит мають відкривальні конструкції наступного виконання:

- Одностулкові з одностороннім і двостороннім відкриванням;

- Двостулкові з двостороннім відкриванням;

Двері зі встановленими на заводі замками і ущільнювачами герметично закриваються. Двері фарбуються і не забруднюються, легко миються і, виготовлені в різному колірному виконанні підходять до будь-якого дизайну приміщення або фасаду будинку.

Вхідні двері виготовляються із склопакетом або непрозорим утеплювачем, в прямокутному або арочному виконанні, із замками різної надійності. Для їх установки між кімнатами вимоги дещо спрощуються. Утеплення міжкімнатних дверей не потрібно, як і високонадійні замки, тому і коштують вона дешевше.

Підготувавши необхідні інструменти, розпочинають роботу з демонтажу старих дверей.

Дверне полотно знімають з петель. Видаливши налічники, підрізаєте або викручуєте кріпильні шурупи, коробку виймають з отвору. Готують отвір до установки дверей.

Заміряють дверний отвір і розмічають на них розміщення нової коробки. При необхідності його розширюють шляхом вибивання частини стіни кувалдою, послабивши її в потрібних місцях за допомогою перфоратора. Доводять краї дверного отвору, прибирають сміття, монтують дверну коробку. Працюючи кувалдою і перфоратором, слід користуватися захисними окулярами і рукавичками.

Дверну коробку, виконану у вигляді П-образного профілю, обклеюють малярним скотчем.

Вручну заповнюють розчином сторони коробки, приготованим з сухої суміші, розведеної водою з додаванням алибастра і перемішаним за допомогою будівельного міксера.

Стіни дверного отвору зачищають, шпаклюють, ґрунтують. Коробку, з розчином, що вже схопився, поміщають на місце, за допомогою рівня вивіряють горизонталі і вертикалі сторони. Клинами фіксують її в стіні, і кріплять, заздалегідь підготовленими, монтажними штирями. Їх підготовка проводиться шляхом обточування з одного краю і розклепування, до утворення невеликого капелюшка, з іншого.

Остаточне кріплення коробки в дверний отвір здійснюється після ретельної перевірки горизонталі і двох перпендикулярних вертикалей.

Навішують дверне полотно. Перевіряють як закриваються двері, після чого закріплюють коробку з боку замка. Спочатку кріплять верхнім штирем, потім, перевіривши закривання замку, нижнім. Закріпивши коробку по усіх сторонах, приступають до заповнення проміжків.

На вхідних дверях заповнення щілин проводять розчином. Повторно замішують суху суміш з алибастром і закладають нею проміжки, що залишилися після монтажу коробки.

При установці міжкімнатних дверей для закладення щілин, що залишилися між коробкою і стіною, застосовують монтажну піну. Проміжки закладаються в напрямі від низу до верху щільно і глибоко.

Двері очищають від будівельних забруднень, залишків скотча і пилу. Встановлюють налічники, в петлі закладають мастило. Прибирають місце виконання робіт.

Тут розкриті загальні правила встановлення пластикових дверей. Різноманітність її призначень, а, як наслідок, конструкції, веде до деяких відхилень від типових правил. При установці певної моделі дверей слід керуватися інструкцією по встановленню конкретного виду дверей.

Нюанси встановлення кожного виду дверей знаходяться в її паспортних даних.

Відкривання і закривання дверей робиться у момент встановлення.

Пластикові двері — не дерев’яні. Вони з часом не всядеться. Особливо якщо закладення щілин здійснювалося з використанням монтажної піни, яка, в процесі застигання, дає деяке розширення. В цьому випадку, неправильно відрегульовані двері, через добу заклинять.

Регулювання закривання дверей робиться за допомогою гвинта, який знаходиться в нижній частині петлі.

Мода диктує свої правила в усіх сферах життя. Будівельний дизайн не виключення. Сучасні двері носять вже не лише функціональне значення. Вони прикрашають житло зовні і усередині, надаючи йому відтінок неповторності.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 5 способів як економити електроенергію