Низка українських компаній та банків зазнають хакерських атак.

Про це повідомляє Українська правда

Так, зокрема прес-служба Ощадбанку повідомляє, що на виконання регламентів безпеки та захисту інформації банк був вимушений вдатися до обмеження функціоналу послуг, що надаються клієнтам.

Повідомляється, що хакерської атаки зазнав медіахолдинг ТРК "Люкс", до складу якого входять "24 Канал", національна мережа радіостанцій "Радіо Люкс" та "Радіо Максимум", а також низка популярних інтернет-сайтів. Так о 15-ій годині перестав завантажуватися новинний сайт "Корреспондент".

Крім того, повідомили про збої у роботі мереж "Київенерго" та "Укренерго".

Пізніше з’явилася інформація про вірусну атаку на комп’ютерні мережі "Укрпошти", "Нової пошти" та "Укртелекому". Офіційний сайт "Укрпошти" не працює.

На своїй офіційній сторінці у Facebook "Нова пошта" повідомила: "Через масовану атаку вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення та контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів". Всі відділення "Нової пошти" тимчасово припинили роботу.

На офіційному сайті аеропорту "Бориспіль" опубліковано повідомлення про тимчасову недоступність розкладу рейсів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ОНОВЛЕНО

Рівне нські компанії теж "зачепив" вірус. Після завантаження комп'ютерів на моніторі з'являється повідомлення з вимогою заплатити за розблокування у криптовалюті - біткоінах.

Керівник прес-служби "Приватбанку" на Рівне нщині Андрій Хмельник на своїй сторінці у ФБ повідомив, що "всі комплекси ПриватБанку працюють у штатному режимі".

Служба безпеки України на офіційному сайті попереджає про масштабну кібератаку, яка відбулась сьогодні 27 червня цього року. Та повідомляє, що за попередньою оцінкою, зараження було сплановане заздалегідь і відбувалось у декілька етапів.



pic