Ціни на нерухомість рідко нас тішать, особливо – якщо будиночок мрії розташований десь у Франції чи в Італії.

Ось 9 будинків з усього світу, які можна придбати за 1 євро або й геть задарма, виконавши деякі умови.

Рубе (Франція)



pic

Пропозиція: У невеликому містечку на кордоні з Бельгією будинки продаються за символічною ціною 1 євро. Мета програми – вдихнути нове життя в район.

У чому підступ: Будинок необхідно відновити власними коштами і не продавати його протягом 5 років.

Кобрідж (Англія)



pic

Пропозиція: Мета такого атракціону нечуваної щедрості в графстві Стаффордшир – дати друге життя покинутим будинкам і оновити місто. У місті Кобрідж є кілька десятків будинків за ціною 1 євро.

У чому підступ: 1 євро – це тільки початкове вкладення для кожного власника будинку. У додаткових вимогах – угода на кредит за низькою відсотковою ставкою в розмірі 30 тис. фунтів стерлінгів для ремонту або підтвердження, що у нового власника є заощадження для відновлення будинку. Протягом 5 років нерухомість не буде продана.

Ліверпуль (Англія)



pic

Пропозиція: Будинки виставлені на продаж в районі Енфілд. Мета – перетворення старого житла в гарні будинки. Перед продажем міська влада виконає всю найскладнішу роботу по відновленню будинків.

У чому підступ: Пропозиція діє для громадян, які працюють або проживають в Ліверпулі.

Каррега-Лігуре (Італія)



pic

Пропозиція: Влада Каррега-Лігуре створила проект, який повинен зупинити спустошення селища (у 13 районах проживають всього 98 осіб). Це одне з найменш населених селищ Італії на висоті 950 метрів над рівнем моря, зате ці місця славляться відмінною екологією.

У чому підступ: Житло необхідно буде відновити, використовуючи тільки екологічно чисті матеріали. Також нові господарі повинні зберегти автентичність зовнішнього вигляду будівель, щоб стиль будинку зовні повністю відповідав попередній будівлі.

Острова Хокайдо (Японія)



pic

Дев'ять міст світу, де ви можете купити будинок за 1 євро - фото 176157

Пропозиція: Влада японського острова Хокайдо, що зіткнулося з проблемою еміграції населення, безкоштовно роздає землю всім охочим.

У чому підступ: Є лише одна умова: потрібно побудувати за 3 роки свій будинок і офіційно оселитися в ньому.

Лечче-ней-Марсі (Італія)



pic

Пропозиція: Містечко Лечче-ней-Марсі розташоване в самому центрі Італії в регіоні Абруццо. І тут є програма з розпродажу нерухомості за 1 євро. Пропозицією може скористатися будь-хто – місцева реєстрація не потрібна, будинки належать приватним власникам, які хочуть від них позбутися.

У чому підступ: Потрібно оплатити всі витрати на нотаріальну реєстрацію, оформлення передачі права власності та кадастровий збір. Крім того, протягом року з моменту покупки потрібно представити проект реконструкції і після дозволу протягом 2 місяців почати роботи.

Раппоттенштейн (Австрія)



pic

Пропозиція: Село Раппоттенштейн в північній Австрії, стурбоване скороченням населення, у 2009 році пропонувало безкоштовну землю кожному, хто зобов’язується завести сім’ю протягом 10 років.

У чому підступ: Ще одна умова: нові власники повинні побудувати будинок на ділянці протягом 3 років. Якщо умови не будуть виконані, їм доведеться виплатити штраф у сумі 12 тисяч євро.

Ганжі (Італія)



pic

Пропозиція: Населення регіону стрімко скорочується, у зв’язку з чим покупка будинку в історичному центрі міста Ганджі коштує стільки ж, скільки чашка кави в барі неподалік, – 1 євро. Будинки, які не потребують серйозної реконструкції, продають за 100 доларів, а ті, які зруйновані, віддають безкоштовно.

У чому підступ: Стан об’єктів нерухомості вельми плачевний, і будинок доведеться відновлювати за рахунок власних коштів. Оформлення покупки будь-якої нерухомості в Сицилії коштує 6 000 євро, також при покупці будиночка в Ганжі майбутній власник зобов’язується протягом 5 років зробити там ремонт.

Шан-дю-Буль (Франція)



pic

Пропозиція: Комуна французької Нормандії під назвою Шан-дю-Буль, намагаючись залучити нових жителів, виставила на продаж ділянки землі під забудову за ціною 1 євро за 1 кв. м. Шан-дю-Буль налічує всього 388 жителів, молоді люди поїхали в інші регіони в пошуках роботи.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Яскрава ванна кімната - гарний початок дня[ФОТО]