Депутат, під час обшуку, вчинив опір працівникам поліції із застосуванням вогнепальної зброї.

Рівне нською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за підозрою депутата Рівне нської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу) та ч.2 ст.345 КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Рівне нського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівне нській області за процесуального керівництва групи прокурорів Рівне нської місцевої прокуратури.

Зібраними у матеріалах кримінального провадження доказами встановлено, що депутат місцевої ради під час проведення працівниками поліції санкціонованих обшуків за конкретною адресою у м. Рівне вчинив останнім опір із застосуванням предмета, який являється короткоствольною вогнепальною зброєю – пристроєм (пістолетом) моделі «ВІЙ», який призначений для стрільби патронів, споряджених еластичними снарядами травматичної дії. Перебуваючи в коридорі загального користування багатоквартирного будинку, депутат намагався не допустити правоохоронців до квартири та, демонструючи пістолет, погрожував, що вистрелить у їх бік.

Під час спроби правоохоронців зупинити протиправні дії чоловіка, той вистрелив із зброї не менше 4 разів. Кулі ні в кого не влучили, однак внаслідок фізичної боротьби було завдано тілесні ушкодження середньої тяжкості працівнику поліції.

Тепер долю обвинуваченого визначить суд.

Найсуворіше покарання, яке передбачено законодавством за вчинення вказаних злочинів, – позбавлення волі на строк до 5 років.

Про це повідомляють на сайті Рівне нської місцевої прокуратури.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv