Екологічно чистий, швидкий та простий у налаштуванні – це все про друк на різографі. Різографія Рівне не перестає користуватися попитом, розширюючи межі використання, тому VPM-Поліграф пропонує свої послуги.

 

Коротко про історію створення

Машини Risograph були винайдені в 1980-х роках в Японії. Спочатку вони створювалися, щоб бути альтернативою Xerox для великого тиражу копіювання, але їх висококонтрастний чорно-білий друк знайшли масу прихильників.

Як робиться друк на різографі

Різографічний друк може друкувати до 120 копій на хвилину, тому він відноситься до оперативної поліграфії. Для різографії можливе використання двох видів паперу: газетного та білого офсетного. Максимальний розмір паперу – А3. Після друку на різографі папір ріжеться до потрібного розміру. Доцільно користуватися послугами різографа, якщо вам потрібен друк від 100 копій.

Різографічний друк схожий на трафаретний та офсетний. Виготовляється «майстер-форма», яка потім кріпиться на барабан з чорнилами. Далі барабан проходить по паперу – і ви отримуєте гарний різографічний друк. Якщо ви хочете отримати кольоровий друк на різографі, то варто врахувати, що кожен колір друкується за окремий прохід барабана.

Як і будь-який процес монохромного друку, різографія найкраще виглядає, коли зображення, яке ви друкуєте, має високий контраст. Це означає, що темні плями повинні бути дійсно темними, а яскраві - яскравими. Це тому, що монохромні принтери відрізняють лише світло/темно, а не колір.

Продукція, надрукована на різографі

Різографія має широкий спектр використання. Використання кольорового паперу ще більше розширює межі друку. Для хорошого різографічного друку варто памятати про контрастність кольорів.

Найкраще всього друк на різографі використовувати для:

·         Рекламної продукції (листівки, оголошення);

·         Видання книг;

·         Друку брошур;

·         Друку газет та журналів;

·         Тиражування поліграфічної продукції.

Різографічний друк не тільки швидкий, але й досить економічний. Чим більше копій ви замовляєте, тим менша вартість одного екземпляру.

Друк на різографі від VPM-Поліграф відрізняється високою якістю. Ми використовуємо фарби, які стійкі до погодних впливів та сонячних променів.

Якщо ви бажаєте замовити швидкий друк великими тиражами – різографія буде оптимальним варіантом.