Цього року рівняни матимуть, що робити літом. Незважаючи на те, що синоптики прогнозують прохолодне літо, у місті планується декілька цікавих заходів, які варто відвідати.

З настанням теплої пори року нам хочеться чим більше насолодитися прогулянками з нашими близькими людьми, та сонячним теплом. Громадські активісти Рівного постаралися зробити ці прогулянки не лише теплими, але й корисними і цікавими. Наше місто цього року підготувало деякі проекти, на які може завітати кожен разом з друзями чи сім'єю.

Рівне . Літо. Музика — 2017

Загальноміський мистецький фест “Рівне . Літо. Музика” стартував у 2016 році. Програма фестивалю передбачає виступи різних колективів на двох сценах міста — у Парку Молоді (Лебединка) і Парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка (літня естрада). Цього року відкриття фестивалю відбувалося 4 червня. На ньому були присутні такі музичні гурти: «MellRose», «Man-Gust», «Krichuss» (м.Київ) та «Каньйони» (м.Київ). Також відбувся Фестиваль Фарб “Холлі”.

Своїми враженнями від побаченого ділиться жителька міста Юлія Примак: “Мушу сказати, що цьогорічне відкриття фестивалю мені дуже сподобалося. Там виступали різні творчі колективи нашого міста і, як завжди, вони зуміли мене здивувати.

Також було чимало рок-гуртів, що не могло не радувати. Організатори цього проекту не помилилися з вибором гостей на його відкриття. Та, звичайно, найбільше мені сподобався Фестиваль Фарб “Холлі”. Я вперше побувала на такому заході і це було дуже цікаво, емоційно та весело. Взагалі, я рада, що у Рівному відбуваються такі проекти, тому що вони вносять частку творчості та хорошого настрою у літній відпочинок жителів нашого міста”.

Проект обіцяє ще багато цікавих виступів цього літа. Ви матимете змогу насолодитися народними співами та танцями, виступами різноманітних інструментальних ансамблів, послухати сольних виконавців та ще багато чого цікавого. Усе це буде чекати вас кожних вихідних.

“Співанка” — місце музичних вольностей

Проект “Співанка” був створений ще у 2012 році. Проект відбувається у Парку Молоді (Лебединка). Відвідавши “Співанку”, ви матимете можливість насолодитися виконанням українських пісень або ж і самі можете заспівати композицію, яка вам довподоби. Турбуватися про те, що ви не знаєте слів — не варто, адже організатори все продумали.

Прийшовши на “Співанку”, ви отримуєте Співаник, у якому надруковані тексти всіх пісень, що звучатимуть. Керівник проекту Ольга Степанюк розповідає: “Засновниками проекту є Олександр Хомич та Юрій Крупко. Від моменту заснування змінилося двоє керівників.

“Співанка” — соціо-культурний проект музичного спрямування. Його метою є створення середовища активного відпочинку та здорових цінностей для розвитку молоді міста. “Співанка” - це місце музичних вольностей, де кожен може знайти для себе щось з сучасної музики, адже проект спрямований на популяризацію сучасної української пісні.

Також він є досить патріотичним, так як музиканти виконують лише українські композиції. Кожної неділі ви можете завітати на “Співанку” і насолодитися музикою в Парку Молоді. Формат заходу - зустріч під відкритим небом. Цього року планується чимало сюрпризів. Зокрема, це оновлений музичний матеріал, нова команда музикантів, також плануємо ще деякі сюрпризи, які будемо розкривати вже незабаром”.

pic

Безліч цікавих проектів від Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки

Для поціновувачів книг бібліотека у червні підготувала пізнавальні заходи практично на кожен день:

1. Демонстрація виставки майстрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва Ніни Масюк та Любові Ципан м. Вараш «Мелодії вічного джерела» ( з 1 по 20 червня ) та демонстрація виставки виробів клубівців «Майстриня» «Стильні, корисні вироби вив’язані гачком та створені своїми руками» ( з 1 по 30 червня ).

2. «Бібліотечна родина» проводиться у “Кімнаті сімейного читання” для дітей від 3-ох років кожен четвер. Веселі ігри, читання вголос та перегляди книг — все це чекає на ваших діток.

3. Майстер-класи, що проходитимуть щосуботи та щонеділі: заняття з в’язання гачком «Вибираємо моделі з книги» та «Створюємо речі своїми руками» у клубі “Майстриня”.

4. Навчальні курси “Вивчаємо грузинську”, які відбуватимуться щочетверга та щопонеділка. Якщо ви маєте бажання вивчити грузинську мову, то неодмінно завітайте на ці курси!

pic

Це лише декілька проектів, що провела бібліотека у червні. Ще багато чого цікавого чекає на вас у липні.

Наше місто йде в ногу з часом і в жителів Рівного є усі можливості для того, щоб розвиватися і не сумувати. Кожен день щось відбувається: покази вистав, презентація книг, майстер-класи, концерти, виступи різних народних колективів та багато іншого. За подіями, які чекають на вас літом, слідкуйте на нашому сайті https://rivne1.tv/. Тому ні в якому не разі не нудьгуйте і беріть від літа все!

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv