Підприємець з Дубно з корисливих мотивів ретранслював телеканали у кабельну мережу без права на їх розповсюдження. Оперативники Поліського управління кіберполіції спільно із слідчим управлінням ГУНП в Рівненські області, прокуратурою області та СБУ провели сім обшуків та припинили протиправну діяльність дубенчанина.

49-річний підприємець разом із 47-річною дружиною, головним бухгалтером, розгорнули свою діяльність всупереч Закону України «Про авторське право і суміжні права» з метою отримання прибутку на території міста Дубно.

Зловмисники надавали послуги з ретрансляції телеканалів у кабельну мережу серед яких відтворювалися канали, права на які їм не належать, однак жодних договорів, на підставі яких були б надані права на розповсюдження телеканалів, не укладалося.

pic Кіберполіцейські в ході проведення семи санкціонованих обшуків вилучили три аналогові станції, десять модуляторів, п’ять тюнерів, системний блок, оптичні диски, пристрій для вимірювання ТВ сигналу та чотири конвертери.



pic «Правоохоронці припинили незаконну діяльність приватного підприємця, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції Олег Лепеха. — Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення авторського права і суміжних прав за частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України триває».

pic

Зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність у виді штрафу від 34 тисяч до 51 тисячі гривень або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Повідомляє Патрульна поліція Рівного на сторінці у ФБ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv