На жаль, не всі квартири можуть "похвалитися" ідеально рівними стінами. Нерівності можуть зіпсувати найбільш витончений інтер'єр. Тому, якщо будинок вже не перебудувати, проте можна спробувати приховати нерівності на стінах різними цікавими способами.

З НЕДОЛІКІВ В ПЕРЕВАГУ

У будь-якоЇ сторони є дві медалі і нерівність стіни можна піднести, як елемент декору (ніби ви спеціально спотворили стіну на догоду своїм бажанням створити гаражний інтер'єр).



pic

Ідеально обіграє нерівну стіну стиль лофт, де необроблені елементи і незакінчений ремонт вважається фішкою. Звичайно, такий варіант підійде не кожному, але якщо зважитеся на лофт - стіну можна навіть не фарбувати і залишити бетонною.

АКТИВНИЙ ОРНАМЕНТ

За допомогою вінілових або флізелінових шпалер з незвичайним орнаментом (фотошпалери теж чудово підійдуть) можна запросто замаскувати дефектну стіну.

pic

Такі шпалери відрізняються високою щільністю, тисненням і багатошаровістю, а малюнок буде відволікати загальну увагу і згладжувати стіну.

Ні в якому разі не клейте тонкі одноколірні шпалери - нерівна стіна буде кидатися в очі.

ВАГОНКА



pic

Цей матеріал ідеально приховає нерівності стіни, і ви зможете пофарбувати її в будь-який колір, намалювати незвичайний малюнок і урізноманітнити нудний інтер'єр. Завдяки природній структурі і природному малюнку вагонка якнайкраще впишеться в скандинавський і екологічний стиль, прованс і кантрі. Щоб уникнути «дачного» ефекту, обшийте матеріалом тільки нерівну стіну, відмовившись від повсякденності. Крім маскування нерівної стіни, вагонка посилить звукоізоляцію.

КОРКОВІ ПАНЕЛІ

Стане рятівним інструментом у приховуванні нерівностей і освіжить інтер'єр квартири, внісши в нього ексклюзивність. Побачивши кінцевий результат, ви тільки зрадієте, що стіна в вашій квартирі була не рівною і за допомогою пробки ви так класно його замаскували. Пробкові панелі існують різних текстур, відтінків і візерунків, так що зможете вибрати відповідно до стилю.

pic

Корковий матеріал екологічний, гіпоалергенний, легкий в установці, надає теплоту і затишок приміщенню, добре чиститься, має звукоізоляційні і антибактеріальні властивості, низьку теплопровідність, не вицвітає при попаданні сонячного світла, довговічний і вогнестійкий. Бачите, скільки плюсів від коркової панелі.

ДЕРЕВ'ЯНІ ПАНЕЛІ



pic Оформити стіну дерев'яними панелями, які добре згладжують дефекти стіни, облагороджують приміщення і створюють додаткову звукоізоляцію. Оскільки цей матеріал досить дорогий і не всім підійде з фінансових міркувань, скористайтеся панелями, стилізованими під дерево. Дерев'яні панелі прекрасно поєднуються з англійським стилем і з великими кімнатами.

ТЕКСТИЛЬ

Нерівну стіну можна задекорувати шторою або тканиною. Варіант, звичайно, нестандартний і вельми екстравагантний, але його точно помітять гості і не звернуть увагу на стіновий дефект.



pic Вибирайте матеріал складного складу, стійкий до вицвітання, витирання і бруду (без прання, звичайно, все одно не обійтися). Затишок, кокетство, колорит і натяк на рококо кімнаті забезпечені.

ДЕКОР

Щоб відвернути увагу від нерівних стін, переведіть увагу на об'ємні аксесуари. Великі панно, картини, постери, скульптури, тарілки, квіти, фотографії, килим - усім цим можна легко обіграти нерівності і розбавити нудний інтер'єр.



pic Картини можуть бути модульними, з фотографій в рамках можна зробити колаж або родинне дерево, постерів теж можна повісити кілька штук (але не перестарайтеся, інакше приміщення буде схоже на кімнату-підлітка, але якщо ви декоруєте кімнату підлітка, чому б і не переборщити). Рослини в підвісних горщиках пожвавлять приміщення, вдихнуть частинку природи і не видадуть вашу противну стіну. Не нехтуйте яскравими елементами декору і стильними рішеннями.



pic

МЕБЛІ



pic

Приховати нерівності стіни можна за допомогою меблів. Так, наприклад, стінка для телевізора або посуду, книжкові полиці або стелажі для дисків, шафа для одягу, встановлені біля підступної стіни не видадуть криворуких будівельників і вам не доведеться сильно заморочуватися з приводу її декорації.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як вибрати штори: 5 головних нюансів