Розкіш в тому чи іншому вигляді подобається всім, але не всі можуть собі її дозволити — у багатьох просто не вистачає коштів на те, щоб прикрасити дім і зробити його більш комфортним.

Але є зовсім прості прийоми, щоб будинок, як за помахом чарівної палички, виглядав розкішніше і затишніше. Розглянемо декілька з них.

1. Шукайте старі меблі

На місцевих блошиних ринках, у маленьких антикварних крамничках і гаражних розпродажах можна знайти унікальні старовинні меблі. Багато людей продають якісні меблі за низькою ціною просто тому, що купили нові або вирішили звільнити в домі трохи простору.



pic

Дещо з старих меблів потребує ремонту або повторного лакування, після чого вони будуть виглядати, як нові. Плюс старих меблів в тому, що вони, як правило, зроблені з якісної натуральної деревини, а не з дешевих матеріалів, і прослужать ще довго.

2. Перефарбуйте вікна і стіни



pic Оновіть кімнату — перефарбуйте віконні рами. Якщо стіни темні, то вікна краще фарбувати в білий колір.

Стіни в кімнаті краще фарбувати в теплі тони (або клеїти світлі теплі шпалери, кому як подобається), які будуть гармоніювати з кольором меблів. Також стіни можна розписати візерунками: це відносно просто, все, що потрібно — трохи таланту і фарби. Тільки переконайтеся, що купуєте якісну фарбу, і вона витримає випробування часом.

3. Пофарбуйте двері

Замініть ручки у всіх міжкімнатних дверей, а самі двері пофарбуйте. Ви здивуєтеся, як легко за допомогою красивих дверних ручок і фарби можна вдихнути життя в старі побиті двері.

4. Прикрасьте стіни фотографіями або красивими картинками



pic Якщо у вас на стінах висять фотографії без рамок, витратьте трохи грошей, щоб купити красиві рамки. Це допоможе будь-якій кімнаті виглядати приголомшливо, особливо якщо ви підберете правильні картинки.

5. Хай буде світло

Подбайте, щоб освітлювала кімнату стильна лампа. Великі темні кімнати по-справжньому оживають і виглядають куди краще при правильному освітленні. Вам навіть не доведеться витрачати багато грошей: якщо ви поки не можете дозволити собі нову люстру або торшер, тоді змініть стару. Протріть її від пилу, перефарбуйте або намалюйте на ній візерунок — і вона буде, як новенька.

6. Повісьте книжкові полиці

Можна придбати дешеві книжкові полиці з натурального дерева і повісити їх на стіни самостійно. Стелажі додадуть кімнаті урочистості і глибини, крім того, на них можна зберігати книги і пам’ятні дрібниці з поїздок.

pic

7. Повісьте дзеркала



pic Купіть три або чотири вертикальних дзеркала і повісьте їх на стіну рядком — так ви візуально збільшите кімнату, і для цього навіть не доведеться ламати стіни. А також це зробить кімнату цікавішою.

Отож, не потрібно витрачати багато грошей, якщо хочете прикрасити свою оселю. Зрештою, розкішний вигляд будинку залежить, насамперед, від невеликих деталей. Подбайте про деталі — і вам відразу стане приємніше перебувати вдома. Ваш будинок — ваша фортеця, і він цілком може виглядати не гірше, ніж резиденція короля.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як приховати нерівності на стінах: 8 цікавих рішень