Сьогодні складно знаходити час не лише для себе, але й для сім'ї. Робота та сучасні девайси обмежують наше спілкування з близькими. Проте, є декілька цікавих справ, які ви легко можете робити разом зі своїми рідними і це не забере багато часу.

Готуйте разом Приготування їжі — невід'ємна частина сімейного життя. На перший погляд — це досить рутинне і нудне заняття, яке забирає чимало часу. Якщо ви залучите до цього своїх рідних, то впевнено зможете сказати, що готувати — це цікаво і навіть весело. Під час того, як ви будете шинкувати, варити, смажити і ще багато чого, ви можете давати дітям поради щодо того, які продукти корисніші. Також діліться з ними своїми секретними рецептами, це допоможе вам зблизитися. А якщо ви готуєте романтичну вечерю, то допомога коханої людини буде не лише доречною, але й досить приємною. До того ж, набагато смачнішими будуть страви, які приготовані разом і з любов'ю.

pic

Ходіть разом за покупками

Спільні походи в торгові центри можуть бути досить цікавими. Робіть покупки разом. Діти можуть обрати щось батькам, а батьки — дітям. Звичайно, не завжди результат є хорошим, але сміх і веселий настрій вам гарантовані.

Також після довгого шопінгу, ви матимете можливість перекусити в якійсь кав'ярні і поговорити на різні теми. Ще одним плюсом є те, що зазвичай у торгових центрах на вихідних працюють аматори, тому гарантовано, що ваші діти не сумуватимуть.

pic

Вигулюйте разом домашніх тварин

Сімейна прогулянка, наприклад, з собакою дасть можливість згадати дитинство і побавитися разом з дітьми. Доповнити вашу прогулянку зможе гра у квача, діти будуть дуже раді безтурботно побігати зі своїми батьками. Також ви можете у невимушеній атмосфері розпитати дітей про справи у школі: які в них оцінки чи не порушують вони поведінку і таке інше. Якщо ж ви ще не маєте дітей, то прогулянка з другою половинкою теж буде досить позитивною і залишить після себе хороший настрій. Хто знає, можливо звичайне вигулювання собаки стане досить цікавим способом проведення часу.

Грайте в активні відеоігри

У наш час невід'ємною частиною дитинства є відеоігри. Проте, сьогодні існує багато ігор, які вимагають активної рухової діяльності — танцювальні, спортивні або ж ті, що роблять вас учасником гри. Намагайтеся купувати дітям такі ігри, тому що вони допомагають не просто “залипати” в екран, а й час від часу розминати своє тіло. Також це хороша альтернатива тому, як провести сімейний вечір, коли надворі погана погода. Ще цікавішим буде поділитися на команди і влаштувати сімейні змагання. Це добавить запалу у тихий затишний вечір і заохотить дітей грати довше.

pic

Проводьте багато часу на дворі

Виділяйте час для того, щоб навчити дітей кататися на різних видах транспорту, таких як: велосипед, ролики чи самокат. Повірте, це заняття буде дуже подобатися вашим дітям і в майбутньому ці навички стануть їм у нагоді. Навчившись, діти зможуть їздити до школи на велосипедах, що зробить їхні будні цікавішими.

pic

Домашнє свято Влаштовуйте собі сімейне свято хоча б раз на місяць. Разом готуйте вечерю, придумуйте конкурси, накривайте на стіл — все це стане дуже веселим заняттям. Можете придумати дарувати один одному на це свято подарунок, зроблений своїми руками. Такі приємні клопоти стануть вашими улюбленими і неодмінно зблизять кожного члена сім'ї.

Не забувайте, проводити час зі своїми рідними — необхідно. Завжди знаходьте хвилинку на те, щоб поговорити, підтримати чи просто разом посміятися. У наш час є багато можливостей, ні в якому разі не втрачайте їх.

pic