Джазовий музикант, скрипаль і композитор Андрій Сачева нещодавно презентував дебютний EP-альбом Elusive Signs, що вийшов на польскому лейблі SJ Records.

До платівки увійшло 5 пісень. «Це історії про демонів в нашій голові, натхненні міськими легендами і стріт-артом», – говорить Андрій Сачева. Він характеризує стиль свого релізу як інді, однак зазначає, що в ньому поєднано кілька музичних напрямків, пише cultprostir.ua.

Особливістю композицій альбому Elusive Signs є те, що всі вони були записані без використання гітар.

«Я принципово хотів обійтися без електрогітар, замістивши їх скрипкою, яку підключив до синтезаторів Moog, – розповідає Cultprostir Андрій Сачева. – Отриманий у результаті звук перевершив мої сподівання і відкрив переді мною величезні можливості студійної роботи». Також музикант додав: «Зазвичай скрипка асоціюється з рядом стереотипів, а я хотів показати цей інструмент зовсім з іншого ракурсу. Перш за все, це була спроба використати скрипку як ритмічний інструмент, тому основний акцент в музиці я зробив на ритмі».

Над записом платівки Elusive Signs працювало понад 20 музикантів з України, Польщі, Німеччини, Чехії, Литви й Іспанії. Крім того, у кількох треках можна почути вокал української співачки, солістки гурту DagaDana Дани Винницької та джазової литовсько-німецької співачки Іди Севелкайтіте.

Продюсером і саунд-продюсером EP виступив сам Андрій Сачева, який, до того ж, виконав партії на різних музичних інструментах: скрипці, ударних, фортепіано, синтезаторі й укулєлє. Мастеринг альбому музикант довірив польському звукорежисеру, лауреату премії Grammy Яцеку Гавловскі.