За півроку місцеві громади Рівненщини отримали майже 1,6 мільярда гривень податкових платежів.

За підсумками січня-червня 2017 року до місцевих бюджетів Рівне нщини спрямовано 1 мільярд 589 мільйонів гривень податкових платежів. Обсяги податкових надходжень зросли до відповідного періоду минулого року на 30 відсотків, а це означає, що територіальні громади отримали на 362 мільйони гривень більше, ніж торік.

Забезпечено виконання усіх бюджетоформуючих податків та зборів, які наповнюють місцеві скарбниці краю. Зокрема, з доходів працюючих жителів Рівне нщини надійшло 1,1 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Наступною складовою наповнення бюджетів територіальних громад став податок на майно, платежі від якого склали майже 170 мільйонів гривень. Передусім це плата за землю, яка досягла 154 мільйони гривень, податок на нерухоме майно у сумі 15 мільйонів гривень і транспортний податок у розмірі 669 тисяч гривень.

Платники єдиного податку, до яких входять 4 групи підприємців, юридичні особи і сільгоспвиробники, додали до місцевих бюджетів 198 мільйонів гривень.

Четвертий елемент забезпечення фінансової стабільності місцевих громад - акцизний податок з роздрібного продажу досяг цифри у 75 мільйонів гривень.

«Наразі відкритість і прозорість діяльності служби та створення комфортних умов для платників податків шляхом надання якісних послуг позитивно впливають на системність бюджетної політики. Водночас конструктивний діалог з сумлінним бізнесом та заходи з детінізації економіки, передусім створення легального ринку праці, гарантують стабільно високі надходження для забезпечення самодостатності бюджетів громад», - констатував начальник Головного управління ДФС у Рівне нській області Дмитро Зайцев.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівне нській області.