У суботу , 15 липня , небайдужі жителі міста зібралися, щоб навести лад на понищеній забудовниками ділянці у парку на «Пагорбі слави».

О 10 годині активісти та небайдужі рівняни прийшли самостійно розчищати занедбану територію.

pic



pic

Рівняни прагнуть змусити міську владу провести рекультивацію знищеної ділянки в рамках громадського бюджету.



pic



pic

Сокири , ножиці, газонокосарки та інші інструменти люди приносили із собою. Вирубували чагарники, косили траву та прибирали сміття.

pic



pic



pic



pic

«Цим немає кому займатися, а за ділянкою треба доглядати, тому ми взялися. Годинку - другу попрацюємо, та й вже трохи чистіше буде», - каже рівнянка Ірина Бабчук, яка прийшла на суботник разом з чоловіком.

pic



pic



pic



pic

Один з організаторів розповідає, що це вже не перший суботник на цій території, минулого року вже двічі розчищали ділянку.

«Тут була спроба незаконного будівництва, яку , фактично, зупинила громада. Тобто всі зелені насадження тут були знищені забудовниками, які хотіли без будь-яких документів зводити на цьому місці багатоповерхівку. У минулому році був поданий проект на облаштування цієї ділянки. Проект став одним із переможців Громадського бюджету, але на жаль , за пів року навіть не розпочалося розчищення території. Тому ми вирішили власними силами зробити користь місту та рівнянам , для того , щоб швидше розчистити парк і реалізувати проект Громадського Громадського бюджету» , - зазначає Олександр Мельничук, член робочої групи з впровадження Громадського бюджету у Рівному.

pic



pic



pic

Більше 2-х годин рівняни прибирали територію. Діти, пенсіонери, громадські активісти та звичайні жителі міста наполегливо працювали у парку на «Пагорбі слави», щоб навести лад та розчистити чагарники.

pic



pic



pic

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv