Вогнеборці на святі були вдягнені у пожежний бойовий одяг та каски початку ХХ століття.

16 липня в обласному центрі відзначали свято вулиці Поштової, однієї із найстаріших вулиць Рівного. Її назва пов’язана із приміщенням старої пошти, яка тут знаходилась у 1936 році. Стару назву вулиці було повернуто в роки становлення незалежної України.



pic



pic У цей день на вулиці були розгорнуті виставки, що розповідають про історію Рівного міжвоєнної доби – «Старі карти Рівного», «Відомі особистості вулиці Поштової», «Старі листівки Рівного», картини рівненських живописців, фотовиставка з історії свята. На невеличкій вулиці ожили імпровізовані старовинні містечкові заклади - «Кнайпа», «Барахолка», «Торги волинські», кінотеатр під відкритим небом «Новий Світ», де демонстрували «німе» кіно.



pic Долучилися до свята і рівненські вогнеборці, які продемонстрували рівнянам та гостям міста старовинний кінно-бочковий хід кінця ХІХ початку ХХ століття, справжній пожежний велосипед 20-30-х років минулого століття, польську ручну сирену, яку використовували для подачі сигналу про пожежу чи стихійне лихо.



pic



pic Для більшої достовірності та оригінальності, вогнеборці були вдягнені у пожежний бойовий одяг та каски початку ХХ століття. Усім охочим, рятувальники розповідали про історію усіх пожежних експонатів, кожен бажаючий міг сфотографуватися на згадку біля старовинної пожежної техніки та з вогнеборцями.



pic

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.