Нині в Острозькому дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Країна мрій» перебувають 13 школярів з Донеччини.

Це діти з міст Бахмут, Торець та Костянтинівка. Відпочиватимуть вони в таборі до кінця липня. Для дітей запланували екскурсійну програму по Рівне нській області. Зокрема, школярів відвезуть до Дубенського замку, НУ «Острозька академія» та покажуть місцевий зоопарк.

В закладі також перебувають представники Східно-Європейської місії. 11 американців з перекладачами працюють у закладі як волонтери. Співпраця налагоджена через Міністерство закордонних справ України та ГО «Літо». Такі візити відбуваються вже третій рік поспіль.

pic Як розповіли в управлінні у справах молоді та спорту Рівне нської ОДА, в кінці липня на відпочинок в нашу область приїде ще 17 дітей з Луганщини. Вони оздоровлюватимуться в дитячому санаторії «Хрінники», що на Демидівщині. Крім того, 20 маленьких гостей з Луганської області приїдуть ще й в серпні – до дитячого табору «Агатівка» Гощанського району.

Перебуванню дітей із східних областей сприяла Рівне нська ОДА. На це вже спрямували понад 200 тисяч гривень.



pic Це не перше перебування дітей із прифронтової зони в нашій області. Зокрема, минулого літа в санаторно-оздоровчих комплексах Рівне нщини оздоровилося майже 400 дітей зі Сходу. А також, школярі з Донеччини та Луганщини проводили в нашому краї зимові канікули.

Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv