Близько одинадцятої ранку напередодні у Рівненську обласну клінічну лікарню доставили дитину 2015 року народження з села Кам'яна Гора. За версією матері, дитина розкусила градусник та наковталася скла і ртуті.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Мама дитини розповіла, що знайшла біля маля побитий ртутний термометр. Вона перехвилювалася і викликала швидку. Дитина потрапила в амбулаторію денного стаціонару. Там їй провели ряд досліджень, зокрема і ендоскопію. Ніяких травм і сторонніх предметів у ротовій порожнині та стравоході малюка не виявили.

— Щодо ртуті, то якщо її краплина й потрапила в організм, то вона вийде природнім шляхом, як металева кулька, — заспокоює начмед лікарні Любов Філик. — У нас бояться ртуті, проте страшні не її кульки, а випари. От надихатися ними справді небезпечно для життя.

За її словами, розкушування чи побиття дитиною ртутного термометра — частий випадок у медичній практиці. Звісно, краще завжди в таких випадках звертатися за медичною допомогою, адже не так страшна ртуть, як скло, якого малюки можуть наковтатися.

Про це інформує (http://rivnepost.rv.ua/">Рівне Вечірнє.