Учора, 23 липня, до поліції звернувся 37-річний житель села Тесів Острозького району, що його ошукали на 9 тисяч 950 гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Правоохоронці встановили, що напередодні ввечері на мобільний дружини зателефонував невідомий та представився фінансовим інспектором банку. Незнайомець повідомив, що її картковий рахунок уражений вірусом тому, аби врятувати кошти і оновити картку потрібно здійснити кілька фінансових операцій. Жінка відповіла, що через домашні клопоти не має часу цим займатися і скерувала псевдобанкіра до свого чоловіка. Зловмисник зателефонував йому наступного дня і розповів ту ж історію, що говорив дружині, та зауважив, що аби зберегти гроші, їх усі потрібно зняти з картки та перерахувати через термінал на інший рахунок. Після цього чоловік поїхав у Гощу, зняв із картки вісім тисяч гривень і через термінал перерахував їх на вказаний аферистом рахунок. Останній повідомив ошуканому, що все добре, через кілька хвилин гроші надійдуть на рахунок і він зможе знову користуватися карткою. Потім зловмисник знову зателефонував і сказав, що потрібно перерахувати ще кошти, тому чоловік дістав з гаманця ще півтори тисячі гривень і поповнив зазначений шахраєм рахунок. Незнайомець повідомив, що операція пройшла успішно. Коли потерпілий приїхав додому і перевірив рахунок, то виявив, що його ошукали й звернувся до поліції.

За фактом шахрайства слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають бути обачними у прийнятті будь-яких рішень, якщо мова йде про гроші.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.