В умовах тотального скорочення вільного простору для забудови на допомогу приходить невелике, але функціональне житло. Воно і коштує менше, і місця займає відповідно теж. Але навіть і за таких умов завжди залишається місце для творчості. У цьому огляді представлено 10 креативних будиночків невеликого розміру, пожити в яких погодився б кожен.

1. Будинок на дереві



pic Молодий американець Joel Allen втілив у реальність свою мрію дитинства і побудував будинок на дереві Hemloft. Для того, щоб побудувати повноцінний будинок, хлопець кинув основну роботу і вирішив пізнавати ази теслярства. У результаті вийшло симпатичне і екологічно чисте житло незвичайної форми.

2. Будиночок в австрійських Альпах



pic

Цей гірський будиночок (Mountain Cabin) був спеціально пофарбований в попелястий відтінок, щоб гармоніювати з білосніжними схилами Альп взимку, а влітку, навпаки – ефектно контрастувати на фоні зелених лугів.

3. Будинок, повністю «побудований» на заводі



pic Будиночок розміром всього 26 кв. метрів Minimod повністю збирається на заводі. До того ж на такій невеликій площі дизайнери встановили кілька «зелених» технологій, таких як система збору дощової води і сонячні батареї. На даху є кілька грядок із зеленню.

4. Плаваюче «яйце» – міні-лабораторія



pic Цей незвичайний плаваючий засіб – ні що інше, як міні-лабораторія Exbury Egg. Всередині є тільки найнеобхідніше для проживання: гамак, душ, плита, міні-холодильник та прилади для усіляких вимірювань. Сонце є для цієї конструкції єдиним джерелом енергії.

5. Будиночок з контейнера



pic Port-A-Bach – прекрасний приклад мобільного житла, сконструйованого з контейнера. Цей будиночок розрахований на сім’ю з 4-х осіб. Передня стінка відкривається, виконуючи функції тераси, а збоку висувається двоярусне ліжко. Ще два спальних місця відкидаються з меблевої стінки.

6. Будиночок-«хмарка»



pic Le Nuage перекладається як «хмара». Саме таку форму має заміський будиночок на березі озера в Лормонті (Франція). Будь-хто може забронювати його на вихідні та навідатися туди з компанією до семи людей.

7. «Інопланетна» дача



pic Своєрідну дачу на палях для любителів всього інопланетного побудувала архітектурна компанія Urlaubs Architektur. Назва будинку Ufogel складається з поєднання двох слів: «нло» і «птах». Тому форму дачі можна розцінювати або як інопланетний корабель, або як гніздо птаха.

8. Будиночок для зимового кемпінгу



pic Pod House виглядає як крихітний будиночок для ельфів. Невеликий, але дуже затишний, він використовується як дачний будиночок, або ж тимчасовий притулок для мандрівників в кемпінг-селі.

9. Життя «за склом»



pic Snow House був розроблений італійськими архітекторами більше з естетичних міркувань, ніж з практичних. Єдиним плюсом цього «замку Снігової королеви» є факт абсолютного єднання з навколишньою природою.

10. Затишний будинок з гаража



pic Дизайнер Michelle de la Vega перетворила свій старий захаращений гараж у невеликий, але затишний будиночок площею 24 кв. метрів. Єдине, що вона змінила в параметрах конструкції: підняла стелю на 1 метр і трохи збільшила довжину гаража, тим самим отримавши місце для ванної кімнати.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Будинки найбагатших знаменитостей світу [ФОТО]