У селі Довге Поле Семидубської сільської ради введено карантин у зв’язку з виявленням випадку сказу.

У зв’язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині 25 липня під керівництвом в.о. голови адміністрації Володимира Іщука оперативно проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській райдержадміністрації.

Як повідомляють у Дубенській РДА, на засіданні комісії заслухано інформацію в.о. начальника Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини про те, що в с. Довге поле Семидубської сільської ради було виявлено труп червоної лисиці. Після відбору патматеріалу у лисиці було підтверджено захворювання на сказ.

Рішенням комісії від 25.07.2017 року в селі Довге поле Семидубської сільської ради введено карантин на 60 діб. До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

В мисливських угіддях, на неблагополучній по сказу території, забороняється проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин.

Нагадаємо, що в Довгому Полі уже був виявлений сказ цьогоріч та 25 травня карантин зняли.

Повідомляють на сайті Інформаційний портал м. Дубно.