Давайте будемо чесні – ми страшенно не любимо такої невідємної частини нашого життя як домашнє прибирання. І це не дивно, в той час коли нас чекає, безліч цікавих справ (бізнес, проведення часу із коханими людьми чи заняття спортом) ми змушені присвячувани 2-3 години нашого вікенду на оте надоїдливе слово – хатнє прибирання.

Але не все так однозначно. Якщо ми завалимо хату мусором, будемо дихати пилюкою то погодьтесь, що наші справи від такої атмосфери вдома аж ніяк не покращаться.

Давайте розберемо наших 5 причин щоб робити хатнє прибирання щотижня і регулярно.

1. Впорядкувавши простір навколо себе, ви тим самим впорядковуєте власні думки та дивним чином наводите порядок не лише у домі але і у власній голові. Вчені довели, що регулярна практика хатнього прибирання допомагає ясніше мислити та чіткіше розставляти пріоритети на щодень.

2. Хатнє прибирання дисциплінує та допомагає розібратись у собі. Що дивно, навіть якщо у вашому домі прибирають наймані працівники, ефект все одно є. Повернувшись в чисту оселю, вдихнувши свіжий запах почищеного килима. Одразу покращується настрій. Після того як вашу оселю прибрали, найкраще зайнятись вишукуванням різних речей та впорядкуванням того, що вам потрібно і того, що можливо давно варто викинути.

3. Як би це дивно не звучало але хатнє прибирання допомагає долати депресії. Пригадайте собі як виглядає ваша оселя коли ви пригнічені, засмучені, в поганому емоційному настрої. Коли у вас емоційна пригніченість чи депресія то звісно, що це автоматично відображається на просторі який вас оточує. Увага, а тепер давайте підемо від зворотнього, якщо ви приберете самі або зателефонуєте в клінінговий сервіс. Пройде декілька годин, ви увійдете у чисте, свіже та по справжньому оновлене приміщення. Повірте, що атмосфера яка навколо вас, здатна покращити вам настрій.

4. Якщо ж з емоційним станом у вас все гаразд, а до хатнього прибирання руки не доходять давайте поглянемо напевне на найважливішу причину чому вам це потрібно. Так, думаю ви здогадались, це ваше здоров’я. Ніщо так не мотивує як бажання бути здоровим і відвідувати свого лікаря лише в рамках планових оглядів. Знову ж таки, ті самі вчені довели, що люди які регулярно проводять хатнє прибирання (самі чи наймаючи для цього клінінгову службу) набагато рідше хворіють на респіраторні захворювання, особливо грип, алергію, чи інші інфекційні хвороби які може спричинити банальна пилюка у вашому домі.

5. Ну і останній пункт. Напевно кожен з нас мріє кардинально змінити своє життя. Хтось роботу, хтось хоббі, хтось особисте життя чи позбутись якоїсь неприємної звички. Так ось, в рамках зміни свого життя влаштуйте спочатку як найретельніше хатнє прибирання, а одразу після цього зробіть повну зміну інтер’єру свого дому.

Якщо у вас є можливість постарайтесь змінити абсолютно все. Ось так за допомогою простих буденних справ таких як хатнє прибирання чи зміна інтер’єру, ми можемо позитивно впливати на власний емоційний настрій та стан справ загалом.

Отож, наступного разу коли у вас впаде настрій, чи просто захочеться щось змінити у власному житті. Не спішіть одразу робити кардинальні кроки. Можливо варто почати з простого домашнього прибирання?

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як ефективно використати підвіконня на кухні [ФОТО]

Найкреативніші маленькі будиночки, пожити в яких погодився б кожен [ФОТО]