Сутінь, вечір, а згодом і ніч. Окрім автомобілів та працюючих заправок на трасі працюють ще й дівчата. Вони не називають себе «повіями» чи «хвойдами». Вони просто працюють - надають сексуальні послуги за винагороду.

Щосереди та щочетверга соціальні працівники Рівне нського обласного благодійний фонду «Наше Майбутнє» роблять так звані рейси по точках, на яких «стоять» жінки. Ларису та Сергія дівчата знають дуже добре та й дуже люблять. Працівники тестують дівчат на ВІЛ, гепатит, сифіліс швидкими тестами. Результат вони отримують за 10 – 15 хвилин.

Окрім цього надають презервативи, лубриканти, вологі серветки, оглядовий гінекологічний матеріал та інші засоби гігієни. В деяких випадках заспокоюють дівчат або ж надають їм кризову психологічну допомогу.

pic

За словами соціальних працівників, щороку приблизно п'ятсот дівчат, які надають секс-послуги за винагороду отримують профілактичні послуги в організації. Вік жінок, які працюють на трасі від 28 до 60 років. Нині працівники благодійного фонду не лише допомагають дівчатам, з якими співпрацюють, а й шукають інших. Цього вечора знайшли нову. Нетвереза жінка дрімала на заправці за столиком, очікуючи чергового клієнта. Вона розповіла, що вже отримує послуги в благодійному фонді, але в іншому місті. Сюди вона приїхала з Луцька, а туди ще звідкись. Жінці на вигляд років 40, а може й 50. Від допомоги чи перевірок відмовилась, каже, що у неї все гаразд. Проте презервативам була рада.

pic Славнозвісну дорогу на вулиці Дубенська оминути не можна. Там працює 28-річна дівчина. Спочатку вона погодилась говорити із журналістом, однак в ході розмови за нею приїхали. «Стою тут недавно. Така в мене судьба. Не за гроші я тут стою, чоловік в мене такий був, довели до сказу», - розповідає вона.

pic Також каже, що п’є, але наркотиків не вживає. Поки не знає - покине таку роботу, чи ні. На іншій точці дівчина вже працює на трасі десять років. Вона має п’ятьох дітей, найменшому 5 рочків. Нині їй 41 рік, роботи не може знайти, от і працює. Розповідає, що найбільше за кілька годин заробила 200 доларів, найменше було 250 гривень плюс таксі. «Фінанси змусили сюди прийти. Бачила, як дівчата заробляти та й пішла. Робота без алкоголю не обходиться - той шампанське, той вино. На роботу виходить і не випити…, знаєте, випила трохи сміливіша стала, час тягнеш», - каже жінка.

Запевняє, що наркотиків не вживає.

- Чи багато чоловіків до Вас приїжджають і чому вони їдуть до Вас?, - запитую я.

- Як в який день. Буває чотири клієнти, а може й взагалі не бути. Думаю, приїжджають, бо хочуть розслабитись.

- Якого віку чоловіки переважно?

- Різні. І молоді є, стариків 50-60 років то мало. А такі от років 30-ти. А іноді і дітвора їздить 16-17 років. Але ми то до них ніколи не сідаємо.

- Чи були небезпечні випадки для життя?

- У подруг бували. Але один одного виручали. В мене то не було. Раз там сумочку забрав, а так то ні. А в дівчат то були, і били тут і за волосся тягали.

- А думали залишити таку роботу?

- Так, вже пора. Кожен рік кажу, що кину і ніяк не виходить. Може навіть і в наступному році закину, або і раніше. Якщо хтось збирається сюди йти, нехай добре подумає, це не варте того. Це йде здоров’я, нерви, сім’я. Це страшно. По-перше, це грязь, наркотики і водка. Всяке буває і б’ють і вивозять, різні люди є, це може дуже погано закінчитися.

pic Дівчата також розповідають, що аби їх не штрафували правоохоронці, встають з місця і починають іти, адже не затримаєш людину, яка «просто йде». Черговий рейс закінчився, дівчат перевірили, ВІЛ та інших інфекцій, не виявили. Працівники в авто, дівчата на точки. Наступного тижня, Сергій та Лариса знову поїдуть перевіряти жінок та видаватимуть їм презервативи і не тільки. А дівчата чекатимуть їх на своїх місцях.