Це вже другий візит гостей з Німеччини. Так, після першої зустрічі були започатковані декілька спільних проектів, які вже мають практичні результати.

Голова обласної ради Микола Драганчук разом із головою постійної комісії з питань гуманітарної політики облради Аллою Черній зустрілися з гостями з Німеччини, предки яких мешкали на Волині: головою товариства «Співдружність. Мочулки» Вальтером Манцом, представником Міністерства освіти Німеччини Мештхільд Вальсдорф, головою товариства «Земляцтво Вісла Варта» Доктором Мартіном Шпрунгалом та його заступником Лютером Якобі.

Ця зустріч стала своєрідним підсумком спільної роботи, що розпочата рік тому. Адже під час минулого візиту делегації на Рівне нщину були започатковані декілька спільних проектів, які вже мають практичні результати.

- У нас є хороша приказка: «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього». Тож радий, що ви пам'ятаєте та шануєте історію своїх предків, - звернувся до учасників делегації Микола Драганчук. – Дякуємо за підтримку Німеччини. Особливо в нинішній нелегкий період – коли на Сході йде війна.

Учасники зустрічі відмітили, що раді співпраці, яка вже переросла в міцну дружбу. Вони розповіли, що привезли з собою навчальну літературу, музичні інструменти для учнів музичних шкіл краю, а також унікальні історичні документи, які будуть передані Рівне нському обласному краєзнавчому музею. А також планують відправити на стажування до Німеччини 6 студентів з Рівного.

- У нас діє прекрасний проект «Кожній дитині – музичний інструмент». Завдяки вам, такий же матиме й Україна, - зазначив голова товариства «Співдружність. Мочулки» Вальтер Манц.

Учасники зустрічі відмітили, що їхня співпраця буде продовжуватися. Зокрема, в галузях освіти та культури.

За матеріалами Рівне нської обласної ради.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv