Деякі жінки після пологів змінюють своє ставлення до прикмет. Навіть найбільш скептично налаштовані після настанов мам і бабусь починають замислюватися …

Так, коли можна показувати дитину світу? Напевно, це питання цікавить не тільки забобонних мам. Адже крім забобонів є й інші чинники, які насторожують тільки що народивших. Повір’я говорять одне, лікарі – інше, а здоровий глузд – третє. Розберемося, де ж істина?

Повір’я говорить, що не можна показувати дитину людям до 40 днів або до хрестин. Пояснюється це тим, що душа немовляти не зміцнилася в тілі і він вразливий і схильний пристріту.

Чи варто в це вірити? Питання суто суб’єктивне. Якщо раніше ви не мали подібних упереджень, то і не беріть в голову. Думаю, що з нами відбувається те, у що ми щиро віримо. Тому, якщо у вас вже є забобони щодо цього, то краще не грайте на своїх же нервах. Запросіть гостей тоді, коли самі будете до цього готові.

Якщо ж ви не приймаєте близько до серця різні забобони, то в принципі здорові люди не представляють реальної небезпеки для крихти.

Деякі мами під будь-яким приводом не хочуть показувати своїх новонароджених дітей свекрухам. Найчастіший аргумент – зурочить. Насправді, давайте собі зізнаємося, що в більшій мірі ми побоюємося моралей.

Отже, коли ж можна показувати дитину світу? Якщо ви людина забобонна, то ваше право його не показувати стільки, скільки вважаєте за потрібне. Реальних причин ховати малюка від людей немає. Що стосується оглядин і прийому гостей, то тут важлива емоційна і фізична готовність самої мами.

Життя доводить, чим простіше мама ставиться до цих моментів тим спокійніше дитина.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Повне сонячне затемнення-2017: що не можна робити в цей час