3 мільйони гривень заборгованості по аліментах стягнули державні виконавці Рівненської юстиції.

Головне територіальне управління юстиції в Рівне нській області презентувало перші результати акції щодо стягнення заборгованості по аліментах. З початку акції (1 серпня) державні виконавці в області стягнули з боржників 3 048 420 грн. Із цієї суми 588 269 грн стягнуто по виконавчих провадженнях, за якими заборгованість перевищує три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неплатникам аліментів загрожує обмеження на виїзд за кордон

- У Рівному уже з’явились наші білборди. Ми вкотре наголошуємо і нагадуємо, що стягнення аліментів на утримання дітей є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. А тому контроль по всіх неплатниках аліментів області - жорсткий. Арешти та реалізація нерухомого та рухомого майна, обмеження виїзду за кордон, звернення до правоохоронних органів – використовуємо ці та інші законні впливи на недобросовісних батьків, - наголошує начальник Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області Іванна Смачило. - За ці два тижні державні виконавці винесли 155 постанов про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію та інші доходи боржника та 216 постанов про арешт майна боржника; здійснили 78 перевірок бухгалтерій підприємств, установ, організації щодо здійснення відрахувань по сплаті аліментів; провели опис та арешт майна боржників по 10 виконавчим провадженням; направили до судів 24 подання про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України та 9 подань щодо оголошення розшуку боржника.

На сьогодні у відділах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області на виконанні перебуває 16 992 виконавчих документів про стягнення аліментів.

З них – по 3 455 виконавчих провадженнях аліменти відраховуються із заробітної плати, пенсії та інших доходів боржника, а по 13 537 виконавчим провадженням державні виконавці вживають заходи примусового виконання судових рішень.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції в Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv