Коли наступає довгоочікуваний день весілля, молодята хвилюються і стають особливо вразливими. Тоді вони починають вірити у весільні прикмети і забобони.

Ще з давніх часів наші предки свято вірили у весільні прикмети. Вони вважали, якщо прислухатися до прикмет і робити все правильно, то подружнє життя неодмінно буде щасливим, забезпеченим, а діти - здоровими і красивими.

Найчастіше можна почути, що молодята переживають, щоб їхні обручки не впали під час церемонії вінчання або у РАГСі. Адже відповідно до народної прикмети, якщо обручка впала на весіллі, то чекайте на швидке розлучення.

Що ж робити, якщо каблучка впала на весіллі?

В першу чергу обручку потрібно негайно підняти. Якщо ви не вірите у народні забобони, тоді просто забудьте про цей прикрий момент і насолоджуйтеся святом. Однак, якщо ж у душі все ж закралися сумніви, то скористайтеся такою порадою.

Щоб уникнути негативних наслідків, потрібно протягнути через обручку нитку. Бажано, щоб це зробив хтось із свідків. Якщо обручка випала з рук нареченого, то йому треба після церемонії спалити цю нитку. Якщо наречена не втримала символ сім’ї, то те саме доведеться зробити їй. Тоді у вогні згорить все погане, і молодята будуть жити довго і щасливо.

Джерело: girko.lviv.ua