Працівники Варашського відділу поліції встановили особу зловмисника, який викрав щойно придбані золоті прикраси в одному із магазинів.

В обідню пору 21 серпня до поліції звернулася 18-річна жителька Київської області та повідомила, що у приміщенні торгового закладу в мікрорайоні Вараш у неї викрали золоті прикраси.

Слідчо-оперативна група, встановила, що того дня дівчина придбала у ювелірному магазині ланцюжок та підвіску вартістю майже п’ять тисяч гривень. Після здійснення покупки вона зайшла у сусідню крамницю. Там, розглядаючи товар, залишила пакет із золотими виробами на вітрині та відволіклася. А невдовзі виявила, що прикраси викрали.

pic Як встановили поліцейські в ході проведення розшукових заходів, що до злочину причетний 27-річний непрацюючий житель Вараша. Чоловік раніше судимий за скоєння розбоїв, грабежів та майнових злочинів. Протягом поточного року чоловік у різних районах області притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні заволодіння транспортним засобом, зберігання зброї та крадіжки з проникненням у приміщення. До того ж, злочини чоловік скоював під час випробувального терміну, встановленого судом.

pic У день вчинення останньої крадіжки зловмисник, перебуваючи в торговому залі, помітив залишений без нагляду пакет із надписом-назвою ювелірної фірми. Вдаючи, що розглядає вітрини, зловмисник непомітно забрав пакет та, не привертаючи до себе уваги, неквапом залишив приміщення. Після цього свою неочікувану здобич здав до одного із місцевих ломбардів.



pic За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України. Викрадені золоті прикраси правоохоронці вилучили та повернули власниці. Наразі триває досудове розслідування, вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу. За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv