Дорожньо-транспортна пригода сталася 23 серпня, близько 20 години на автодорозі "Устилуг-Луцьк-Рівне" у селі Бронники Рівненського району.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група, які одразу прибули на місце події, встановили, що 23-річний уродженець Латвії, громадянин України, зареєстрований у Костопільському районі, керуючи автомобілем «Dodge», рухаючись зі сторони Рівного в напрямку Луцька, у селі Бронники виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки "ВАЗ 2104" під керуванням 62-річного рівнянина.

Унаслідок ДТП водія ВАЗівки госпіталізували у реанімаційне відділення Рівне нської обласної клінічної лікарні, де у нього діагностували політравму, перелом ребер, правобічний гемоторакс, закриту черепно-мозкову травму, закриті переломи обох ніг і забої. Стан потерпілого медики оцінюють як тяжкий.

Відомості за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

У автомобілі «Dodge» перебував 24-річний пасажир. За попередньою інформацією громадянин Латвії, який у ДТП не постраждав і від надання медичної допомоги відмовився. Обох чоловіків поліцейські доставили у Центр психічного здоров’я населення для проходження освідчення, за результатами якого обоє чоловіків були тверезі. Під час перебування у медзакладі 23-річному водію нібито стало зле, тож він повідомив правоохоронцям, що звертатиметься за допомогою в одну з лікарень.

У результаті проведених розшукових дій поліцейські з’ясували, що в жоден з медичних закладів Рівного чоловік не звертався і менш ніж за добу, 24 серпня, він перетнув кордон та покинув територію України.

Слідчі підготували матеріали про повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину, перекваліфікованого на частину 2 статті 286 Кримінального кодексу України та скерували у прокуратуру Рівне нського району для процесуального погодження. У разі позитивного вирішення питання, чоловіка, який скоїв ДТП та переховується від органів слідства, буде оголошено у розшук.

Наразі призначені необхідні експертизи, зокрема, на визначення технічного стану транспортного засобу та судово-медична, яка встановить ступінь тяжкості тілесних ушкоджень після завершення потерпілим лікування.

Обидва транспортні засоби поліцейські помістили на штрафмайданчик Рівне нського районного відділення поліції. Крім того, слідчі вилучили у чоловіка посвідчення водія та техпаспорт на автомобіль.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.