Сьогоднішній день - чи не найголовніший у році для відданих рівнян та християн. Рівне та Україна відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Для нашого міста - це пристольний празник, для всієї держави - ще й День українського козацтва та 66 річниця заснування УПА. Остання дата - для Рівненщини також знакова - адже саме наш край вважають колискою українського повстанського руху. Про це згадували сьогодні на всіх масових заходах.

Біля Свято-Покровського собору не проштовхнутися. Святкову літургію прийшли послухати і старі і малі. З поміж них виділяється юрба ветеранів упівців. Для них Свято Покрови - потрійне свято. Адже сьогодні у Рівному Престольний празник, в державі день Українського козацтва та річниця створення Української Повстанчої Армії.

Олексій Мануйлик сподівається, що найближчим часом Україна таки визнає Упа воюючою стороною. А також вдасться відновити історичну справедливість. Усі учасники національно-визвольних змагань отримають належне визнання. На Рівне нщині колисці повстанського руху, каже Олексій Мануйлик, упівців значно більше, ніж офіційно зареєстровано. Щоправда нині не кожен може довести, що він воював в Українській Повстанській Армії.