Чарівність провансу — однойменного сонячного регіону Франції, втіленого в інтер’єрі, не втрачає актуальності і стійко витримує конкуренцію інших популярних стилів. Наприклад, спальні, витримані в такому самобутньому напрямку, сприймаються неймовірно витонченими, саме завдяки простоті і натуральності використовуваних в інтер’єрі матеріалів.

Основні риси стилю в оформленні спальні

Відсутність контрастів

Облаштовуючи спальню, не рекомендується використовувати занадто яскраві кольори або агресивні матеріали. А якщо мова йде про стиль прованс, це правило є майже основоположним для вдалого оформлення: жодних неочікуваних поєднань в інтер’єрі спальні бути не повинно, тільки нейтральні гармонійні відтінки і фактури.

pic



pic



pic Скажіть «ні» штучності

Стиль прованс не терпить нічого, виготовленого штучним шляхом, особливо, якщо це матеріали для меблів. Адже було б дивно побачити у французькому сільському будинку пластикові стільці або оббивку з поліестеру.

pic



pic



pic Спальня повинна бути світлою

Ми говоримо не тільки про обов’язкову наявність вікон, але і відповіднЕ освітлення в сутінковий час. У приміщенні слід передбачити кілька джерел світла, у тому числі, основного і декоративного.

pic



pic



pic Декор — душа стилю

Не достатньо лише правильно облаштувати спальню і використовувати потрібні матеріали в облицюванні. Прованс буде відчуватися в неї тільки наполовину, але для завершеного образу потрібно щось більше, те, що розкриє всю унікальність незвичайного стилю — це декоративне оздоблення.

pic



pic



pic



pic



pic



pic ЧИТАЙ ТАКОЖ:Маленька кухня - не вирок! [ФОТО]