Органи прокуратури Рівненської області через суд домоглися повернення з незаконного володіння цінних земель вартістю 12,2 млн грн.

Прокурори з'ясували, що у 2015 році закінчився договір оренди 4,5 га земель промисловості, укладений між Сарненською міською радою та одним і публічних акціонерних товариств, однак орендарем не здійснено жодних заходів щодо поновлення (пролонгування) відповідного договору або повернення земельної ділянки у власність держави.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади позбавлені можливості передати земельну ділянку, що знаходиться у м.Сарни, в користування іншим особам, внаслідок чого порушуються як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

Щоб відновити порушені майнові права держави, у справу втрутилися органи прокуратури області та пред’явили у суд позов до товариства з вимогою звільнити та повернути державі в особі місцевої ради за актом приймання-передачі земельну ділянку площею 4,5 га вартістю 12,2 млн грн у стані не гіршому, порівняно з тим, в якому вона була передана в оренду.

За результатами розгляду цієї справи Господарський суд Рівне нської області 05.09.2017 визнав обґрунтованими доводи органів прокуратури Рівне нської області та задоволив їх позовні вимоги у повному обсязі.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv