Він грає швидше, аніж людське вухо здатне почути. Піаніст-віртуоз, канадський композитор українського походження – Любомир Мельник, відомий як найшвидший піаніст в світі, учора, 18 вересня, з концертом виступив у Рівному.

Музикант відомий своєю технікою «безперервної гри» (continuous music) та може грати 19,5 нот в секунду кожною рукою. Тоді як межею швидкості серед піаністів прийнято вважати 13-14 нот в секунду. Своєю грою віртуоз перетворює безперервний ряд нот у гармонію звуку, яка зливається у єдину композицію.

Любомир Мельник удруге приїхав до України. Минулого року він дав сольний концерт у Києві, а цього - вже приїхав і до Рівного.

Ми зустрілися з віртуозом перед концертом, коли зал органної та камерної музики Рівне нської філармонії ще був пустий, а піаніст тільки готувався до виступу.

Про музику піаніст може говорити довго…

Його любов до музики відчувається в кожному слові. Саме звук, на його думку, найважливіше у житті після любові. Любомир Мельник поділився з нами своїми думками про вплив музики на сучасне суспільство.

"Європа розпадається зовсім. Думаю, що музика робить такий вплив на людей. Люди вже не знають куди вони йдуть. Я завжди даю мелодію до моєї музики, я відчуваю, що душа потребує мелодії", - говорить музикант.

Зала органного залу була заповнена, рівняни прийшли почути феноменальну гру віртуоза.



pic



pic

Рівнянка Ольга, яка прийшла на концерт, зазначає: «Знаю, що Любомир Мельник – найшвидший піаніст у світі, проте аж ніяк не очікувала, що він приїде до Рівного».

Пані Марія, яка теж прийшла почути гру піаніста, каже, що ніколи не чула про Любомира Мельника, але побачивши афішу, прийшла на концерт почути хорошу музику.

Охочих почути піаніста у Рівному було дуже багато. Як зазначив організатор заходу Олексій Самчук, квитки на концерт 18 вересня розкупили ще за 10 днів до концерту, тому сьогодні, 19 вересня, музикант дасть у місті додатковий концерт.

Перед виступом піаніст сказав глядачам про свою любов до класичної музики. Так, під час концерту цю любов він зміг передати своїм глядачам.



pic

Пані Оксана після концерту зазначила: "Це було щось неймовірне, музика піаніста зачепила якісь невидимі струни душі".

Для Рівного концерт Любомира Мельника став справжньою подією. Після виступу глядачі довго аплодували, дякуючи віртуозу за його творіння та за емоції, які він передав залу своєю музикою.



pic



pic