Так, за підсумками І півріччя 2017 року Рівненська область перша в Україні за напрямком «відновлювана енергетика та енергоефективність».

Так, за даними Мінрегіонбуду, Рівне нщина – перша в Україні за часткою домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках енергоефективних заходів у житловому секторі. З початку дії державної програми учасниками програми «теплих» кредитів стали майже 10 тисяч родин Рівне нщини та ОСББ. Суттєвою підтримкою для місцевих жителів є компенсація 15% тіла кредиту з обласного бюджету, на що у 2017 році передбачено 4,65 млн. гривень. Аналогічні програми розроблені майже в усіх районах та містах Рівне нщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному пропонують встановити вказівники із назвами вулиць

«Першість у сфері енергетики Рівне нська область втримує вже декілька років поспіль. А це ще раз підтверджує те, що ми впевнено рухаємося у напрямку енергоефективності. За останні декілька років бюджетні заклади місцевого підпорядкування наполовину скоротили обсяги споживання газу, а підприємства теплоенергетики – на 40%. Тому ми і надалі будемо дотримуватись загальнодержавної стратегії –підвищення енергонезалежності», - відзначив голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко.

Додамо, що область одна з кращих за кількістю котелень на альтернативних видах палива та має позитивну тенденцію із впровадженням лічильників тепла. Зокрема, 970 житлових будинків Рівне нщини, а це більше 82 % оснащені приладами обліку теплової енергії.

pic Повідомляє Рівне нська ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv