Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії в зв'язку з вибухами на території складу боєприпасів Міністерства оборони поблизу Калинівки Вінницької області.

Про це повідомила спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Оновлення. На сайті військової прокуратури Центрального регіону України йдеться про внесення відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу України за фактом здійснення диверсії на території військової частини, яка розташована в м. Калинівка Вінницької області. Зазначено, що вибухають снаряди 122 і 125 калібру.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що пожежа на складі виникла через підпал. Через НП постраждали дві жінки, їх госпіталізовано.

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія. На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Джерело: "Лівий берег"