Дні польської культури традиційно відзначають на Рівненщині вже 18-ий рік поспіль.

Як і щороку, до Рівного завітала делегація польських партнерів. Серед них - Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Маріан Мазур та Маршалек Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін. Гостей з країни-сусіда привітали на урочистому відкритті голова облдержадміністрації Олексій Муляренко та його заступник Світлана Богатирчук-Кривко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині розпочинається ярмарковий сезон

«Україна і Польща – давні друзі і партнери. Нас об’єднують міцні економічні зв’язки, спільна історія, випробування і спільні перемоги. Ми цінуємо політику толерантності. Дружба Рівне нщини з воєводствами Республіки Польща має гарні традиції. Маємо неоціненний досвід співпраці у різних галузях. Наша область упродовж двох десятиліть тісно й плідно співпрацює з Вармінсько-Мазурським воєводством. Встановлено партнерські стосунки з Люблінським та Мазовецьким воєводствами», - зазначив Олексій Муляренко.

Керівник області подякував голові Товариства польської культури на Рівне нщині імені Владислава Станіслава Реймонта – Владиславу Багінському: «Завдяки також і Вашій активній громадській позиції, пане Владиславе, на Рівне нщині налагоджено діалог між двома культурами – польською та українською».

pic

Голова ОДА висловив сподівання, що мистецький захід надасть нового імпульсу для взаємозбагачення культур обох країн.

Нагадаємо, у програмі Днів польської культури, зокрема, передбачено проведення вечору польської поезії, відвідання Замку князів Острозьких, Богоявленського собору, краєзнавчого музею, католицького костелу, Луцької брами, НУ «Острозька академія», зустрічі гостей дійства з членами товариства.

pic За матеріалами Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv