Сковорідки, каструлі і гори посуду – такі будні у кожної господині. І якщо до обіду чи вечері щоразу вигадуються нові страви, то посуд, в якому це готують та подають, залишається незмінним. Саме тому купити посуд та кухонне приладдя – відповідальна і нелегка справа, адже якісний товар прослужить довгі роки і навіть вбереже здоров'я.

Перевірені нашими мамами та бабусями гусятниці, каструлі, глиняні горщики та чайні сервізи – ми бережемо їх ледь як не реліквію на рівні з сімейними рецептами, і вважаємо, що тільки в цьому посуді вийде так само смачно «як у мами». Та чи не приховує такий посуд небезпеку? Чи варто завести власну традицію і оновити кухонне приладдя? На що звернути увагу при виборі посуду – розповімо детальніше про особливості посуду з різних матеріалів.



pic

Чавун, алюміній, нержавіюча сталь, кераміка та пластик – всі ці матеріали використовують для виготовлення посуду та кухонного приладдя. Вони мають ряд переваг у користуванні, хоча не обходиться і без деяких недоліків. Тому лише зваживши всі за і проти варто обирати той чи інший посуд.



pic



pic



pic Алюмінієвий посуд виготовляють литтям з харчових алюмінієвих сплавів. Він легко утилізується, вторинно переробляється. Має переваги перед посудом з інших матеріалів. Завдяки високій теплопровідності алюмінію посуд швидко і рівномірно нагрівається і відмінно акумулює тепло, що сприяє економії енергії та часу. Алюміній має високу корозійну стійкість, на поверхні металу завжди присутня оксидна плівка, яка на відміну від будь-яких інших покриттів при пошкодженні відновлюється сама. Їжа в посуді з нього безпосередньо з металом не взаємодіє, тому якість продуктів залишається високою. TALKo виробляє екологічно безпечне покриття, що нанесене методом напилення, володіє абсолютними протипригарними властивостями. Ергономічна, така, що не нагрівається ручка з бакеліту забезпечує зручне захоплення. Термін служби виробів з антипригарним покриттям може тривати до 4 років, за умови грамотного поводження з посудом.

pic



pic



pic Для щоденного приготування їжі найкраще підходить емальований посуд EPOS. Емальований посуд виготовляють зі сталевого листа, згодом покривають його жароміцною емаллю (тонким шаром склокераміки), який наноситься на сталеву основу і обпалюється в спеціальних печах. Такий посуд підходить як для приготування, так і для зберігання готової їжі, можна також у такому посуді і сервірувати стіл. Емальоване покриття захищає від проникнення в їжу іонів металу. Емальований посуд можна використовувати на всі типи нагрівальних приладів: газові, електричні та керамічні; мити вручну чи в посудомийних машинах.



pic



pic



pic

Керамічний посуд – ще один фаворит в наших господинь. Він легкий у догляді і стійки до механічних ушкоджень. Готувати в ньому можна без використання олії чи жиру (великий плюс для тих, хто слідкує за своєю фігурою та здоров'ям). Посуд з керамічним покриттям не виділяє сторонніх запахів чи речовин, тому страви зберігають свій смак та корисні властивості. Не можна оминути увагою різнобарвні розписи на кераміці – а в красивому посуді завжди приємніше готувати, і такий приємно поставити на святковий стіл.



pic

У чавунному посуді готували ще наші бабусі-прабабусі. Саме такий посуд є найнадійнішим та найменш примхливим для тушкування страв. Цей матеріал не деформується, стійкий до подряпин, рівномірно розігрівається, а з роками антипригарні властивості чавунних сковорідок лише покращуються. Тому страви, які вимагають тривалого тушкування, практично ніколи не пригоряють. Але при виборі посуду з чавуну зважайте на товщину металу – рекомендується вибирати посуд зі стінками не менше 2 мм. Також слід пам’ятати, що посуд з чавуну доволі важкий. Після готування посуд потрібно насухо протирати та змащувати рослинною олією, аби він не ржавів. Також не рекомендується зберігати страву в чавунному посуді, аби вона не темніла.



pic

“Народний продукт” - високоякісні пластикові контейнери безпечні для здоров'я, не вбирають запаху продуктів. Використовують для зберігання, розігріву у микрохвильовій печі, заморожування овочів та фруктів. Не займають багато місця на вашій кухні, мають сучасний дизайн, широкий асортимент- об'єми і кольорова палітра.

Магазин "Посуд на Млинівській" рекомендує посуд українського виробництва. Купуючи посуд від українських виробників, ви придбаєте сучасний дизайн, європейську якість за українською ціною. Ми працюємо з виробниками емальованого посуду EPOS, посуд із алюмінію TALKo, слов'янської кераміки та "Народний продукт" вироби з пластику.

Гуртівня посуду у місті Рівне , що на вул. Млинівській, 29а, "Посуд на Млинівській" пропонує також клієнтам посуд за гуртовими цінами. Таку покупку розумно буде здійснити саме тоді, коли вам потрібна велика кількість посуду для власного ресторану, кухні чи їдальні. Гуртовим клієнтам здійснюється безкоштовна доставка. Ознайомитись і замовити посуд ви зможете також і на нашому сайті. Вдалих вам покупок!



pic