Боєприпас знайшли поблизу с. Мильча, Дубенського району.

20 жовтня о 13:35 співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Рівне нській області знешкодили одну мінометну міну калібром 82 мм часів Другої Світової війни.

Даний боєприпас було виявлено поблизу с. Мильча, Дубенського району місцевим мешканцем під час проведення господарських робіт на присадибній земельній ділянці.

Також цього ж дня 0 16-30 піротехніками ДСНС було знешкоджено одну гранату РГД-33 та один артснаряд калібром 122мм часів Другої світової війни, які було виявлено цього ж дня місцевим мешканцем під час збирання грибів у лісовому масиві поблизу с. Кам'яна Верба, Дубенського району.

Всі боєприпаси було вивезено спец автомобілем у визначене місце та знешкоджено у встановленому порядку.

Рівне нське міськрайонне управління Головного управління ДСНС Украйни у Рівне нській області нагадує громадянам алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечного предмету:

Зупинити будь-які роботи в районі небезпечного місця. Ні в якому разі не торкатися підозрілого предмету. Організувати охорону небезпечного місця шляхом спостереження здалеку. Не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета доки не прибули рятувальники та правоохоронці. Негайно повідомити оперативні служби за тел. «101» та «102».

pic