Вони завжди готові прийти на допомогу і у них завжди є рада для будь-якої ситуації. Здавалося б, вони настільки мудрі, що навіть досвідчені дипломовані няні не завжди зможуть змагатися з ними в умінні доглядати за дітьми і виховувати юних нащадків, прищеплюючи їм ази знань і етики поведінки. Мова, звичайно ж, йде про бабусь. Як їм живеться в різних країнах і про які секрети виховання онуків вони мовчать?

США: бабуся на свята

Американські бабусі традиційно балують дітей, при цьому критикуючи батьківські методи виховання. У свята або у вихідні вони готові повністю присвятити себе внукам, розважаючи їх на всю котушку, а потім із задоволенням розкажуть вам по телефону, що ваша дитина остаточно сіла батькам на голову.

Китай: дитяче "байдикування"

Так історично склалося, що саме бабусі грають головну роль у вихованні китайських дітей. З огляду на той факт, що батьки працюють майже весь день, часто далеко від будинку, юні непосиди знаходяться під опікою бабусь. Причому кожна з них впевнена, що за допомогою солодощів можна компенсувати дітям рідкісне спілкування з батьками. Крім того, вони настільки милосердні до "сиріток", що дозволяють їм не робити домашні завдання.

Корея: робота бабусею

У Кореї у бабусь і дідусів особливий статус. Вони готові присвятити себе вихованню онуків, але не безоплатно. Для бабусь навіть встановлена ​​свого роду стандартна зарплата за виховання внучат: вони отримують за свою "роботу" до $ 800 в місяць.

Іспанія: бабусі страйкують, вимагаючи грошей

Дозвілля іспанських бабусь полягає в щоденному догляді за онуками. Кожна восьма бабуся "сидить" з дитиною по 9 годин на день. У 2010-му році гарячі іспанські бабусі навіть страйкували, вимагаючи від уряду грошову компенсацію за свій внесок у виховання гідних представників генофонду країни.

Філіппіни: бабусі - це святе

Філіппінським бабусям і дідусям дуже пощастило: вони найбільш шановні люди в суспільстві, оскільки вважаються хранителями мудрості. Тут можна стати свідком, як вже дорослі онуки, проявляючи повагу і вдячність, схиляють коліна перед сивоволосими людьми.

Великобританія: бабусі на службі Її Величності

У 2015-му році консервативна партія в Парламенті Великобританії запропонувала законопроект, згідно з яким працюючі бабусі і дідусі зможуть поряд з батьками брати оплачувану відпустку по догляду за дитиною.

Україна: активна бабуся

Сьогодні не кожну українську бабусю повернеться язик назвати "бабусею", оскільки багато хто з них можуть позмагатися зі своїми дорослими дітьми в активному соціальному житті і умінні заробити "копієчку", щоб ще і дітям допомогти. І дозвілля вони проводять з користю для себе: і йогою встигають займатися, відвідують семінари, майстер-класи. Але при всій своїй зайнятості українська бабуся завжди прийде на допомогу у вихованні онуків, а іноді заради нього навіть залишить свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Назви сімейних зв’язків: хто кому який родич

Як вибрати щасливе ім'я для дівчинки: 5 порад