Таке вперше роблять на Рівненщині. В місті задля безпеки людей стару і небезпечну 35—ти кіловольтну лінію заміняють на кабель. До реконструкції енергорозподільча компанія готувалася майже 5 років.

У Здолбунові зникнуть старі металеві опори потужністю 35 тисяч вольт. Замість повітряних ліній електроенергію до підстанції будуть подавати через спеціальний кабель довжиною 2 з половиною кілометри. Електроопори небезпечні для жителів кажуть фахівці, бо більше половини з них знаходиться на подвір’ях здолбунівчан.

Третій місяць вулицями райцентру прокладають спеціальний кабель. Він виготовлений з шитого поліетилену і є витривалішим та міцнішим. В "Рівне енерго" до ремонту готувалися кілька років. Щойно компанія знайшла кошти і розпочали реконструкцію.

Ніяких незручностей окрім розритої дороги жителі Здолбунова не відчувають. Задоволені, що зникне небезпека, готові потерпіти, кажуть головне аби до зими кабель таки проклали повністю.

Прокладати кабель фахівці "рівнеенерго" обіцяють закінчити восени, найпевніше у вересні. Щоправда наступного року понад кілометр тих же зношених металевих конструкції також замінять, цього разу на нові. Прокладати кабель не будуть, адже повітряні електролінії знаходяться обабіч дороги.