Якщо говорять про дизайн дитячих кімнат, насамперед, мають на увазі оформлення практичного, зручного та безпечного приміщення. Разом з цим, питання про важливість економного використання простору є для багатьох батьків одним з основних.

Двох’ярусне ліжко може бути цінним придбанням, особливо якщо в кімнаті живуть двоє дітей. Воно дозволяє правильно організувати простір, щоб у ньому було не тільки ліжко, але і робоче місце, а також секції для зберігання іграшок та особистих речей кожної з дитини. Нижче наведено рекомендації, що стосуються вибору двоповерхової конструкції ліжка.

Зверніть увагу на розмір кожного з спальних місць, воно повинно бути не менше 180х90 см, оскільки діти дуже швидко ростуть, і буде складно купувати нове ліжко кожні два роки аж до їх повноліття.

pic

Ліжко, особливо якщо воно двоярусне, ні в якому разі не повинно хитатися.

Слід пам’ятати про те, що дитяче ліжко повинно витримувати не тільки сплячу маленьку людину, але і її безтурботні ігри, тому рекомендуємо вибирати конструкцію з стійкими міцними ніжками.

Спробуйте самі сісти на нижній ярус і, якщо вам при цьому не доведеться низько нахиляти голову, можна буде з упевненістю судити про те, що дитина не стане ударятися потилицею, підводячись з ліжка.

Для верхнього ярусу обов’язково повинні бути передбачені обмежувальні бортики з висотою 25 -35 см.

pic Безпека

Коли ліжко дитини знаходиться на другому ярусі, слід ретельним чином оцінити сходи з точки зору безпеки та зручності.

У конструкціях дитячих двоярусних ліжок завжди передбачений один з двох варіантів сходів, що ведуть вгору: похилі або вертикальні. Робити вибір на користь якоїсь з них не принципово, але форму і якість потрібно враховувати. Занадто вузькі і слизькі (з металу) будуть піддавати дитину постійній небезпеці посковзнутися, впасти і сильно травмуватися. Отже, краще, якщо східці будуть плоскі, з досить широкою горизонтальною ступенькою.

pic Слід зазначити, що двох’ярусне ліжко спочатку може лякати уявною ненадійністю і хиткістю конструкції. Ми ж зробили все можливе для того, щоб переконати вас у зворотному, так як подібні меблі зможуть не тільки вірно служити, але і заощадити кошти на придбання інших предметів, що крадуть заповітні метри площі дитячої кімнати.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Електричні каміни для квартири — переваги та недоліки

10 Лайфхаків для будинку, які поліпшать ваш побут.