Рятувальники закликають суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

25 жовтня о 17:28 за номером 101 до пожежно-рятувальної служби району надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Воронки, Володимирецького району. На місце події було відразу направлено черговий караул рятувальників з 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як з’ясувалося пожежа виникла в цегляному житловому будинку, критому шифером. З метою безпеки, через чергового Володимирецького РЕМ рятувальники знеструмили весь населений пункт. На щастя ще до прибуття пожежних, місцеві жителі, не залишившись осторонь чужої біди, збіглися та почали підручними засобами гасити вогонь та рятувати майно. А пізніше навіть встановили неподалік мотопомпу, щоб подавати на гасіння пожежі воду безперервно.

Рятувальники ж, в свою чергу, по прибуттю провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі водяний ствол. Враховуючи значну задимленість в приміщеннях будинку та на горищі їм навіть довелося застосувати апарати зі стисненим повітрям, щоб безпечно працювати в задимленому середовищі.

Хоча швидкого розповсюдження пожежі по горючому навантаженню вдалося уникнути, а відкритого полум’я вже не було, проте на горищі залишалися тліючі осередки від яких знову могла загорітися суха соснова глиця, яка була по всьому горищу та слугувала в якості утеплювача. Крім того, горище було загромаджене різними домашніми речами, зокрема й старим одягом. Провівши розбір пошкоджених конструкції та пожежного сміття, як на горищі так і всередині будинку, рятувальники ліквідували залишки осередків тління. Переконавшись, що будинок повністю відключений від електропостачання рятувальники через чергового Володимирецького РЕМ відновили подачу електроенергії на населений пункт.

До того, як пожежу повністю приборкали, встигла вигоріти повністю одна житлова кімната та майно в ній. Також внаслідок пожежі знищено металопластикове вікно, пошкоджено двері, перекриття та покриття на незначній площі. Всі обставини даної події, обсяги збитків та причину пожежі наразі з’ясовують фахівці.

Рятувальники застерігають: щоб у вашому господарстві не сталося біди - суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та ще змалку привчайте до цього своїх дітей. В тому ж разі коли пожежа виникла, не гаючи часу, відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

Повідомляє (http://rivne.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/8708.html">ГУ ДСНС України у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv