Подарунок для усіх млинівчан. Районному центрові Млинів виповнюється 500 років. Вперше селише на річці Іква згадується в документах про перехід Млинова від одного феодала до іншого. Саме з річкою пов'язана і назва поселення. Історики припускають, що колись на цій території було чимало водяних млинів.

До ювілею рідного селища місцеві науковці вирішили провести наукову конференцію. Кажуть, за півтисячолітній вік Млинова, в його історії з'явилося чимало білих плям. Місцевий краєзнавець та письменник Євген Цимбалюк історію селища виклав у своїх книгах.

Вперше селище згадується, коли польський король Сигізмунд І подарував Млинів кременецькому наміснику Якову Монтовту. Самі ж млинівчани, історію селища пов'язують передусім з князями Ходкевичами. Саме за їх панування населений пункт розвивався найбільше. До нині в Млинові зберігся і їх палац, в якому розмістився місцевий музей.

Ювілей рідного селища млинівчани святкуватимуть кілька днів. До знаменної дати готувалися заздалегідь.

Протягом вихідних у Млинові відбудуться ярмарок, концерти, спортивні змагання та інші масові заходи. Тому млинівчани запрошують усіх охочих у гості.