Зазвичай, коли двоє закоханих одружуються, то вони впевнені, що це раз і назавжди. В знак вічної любові і вірності, ми одягаємо один одному на пальці обручки. Але, на жаль, іноді життя вносить свої корективи і з різних причин сім'ї розпадаються. І крім безлічі інших питань, які з'являються у нас після розлучення, є ще одне, що робити з обручкою?

Адже це символ весільного обряду, який наділений особливою енергетикою і просто викинути його не вийде, але і носити на пальці, погодьтеся досить безглуздо.

Звідки прийшла традиція носити обручки?

Виявляється, дана традиція прийшла до нас з Стародавнього Єгипту. Єгиптяни вважали, що четвертий палець на руці пов'язаний з серцем і почуттям любові. Тому кільце на цьому пальці означало, що серце його власника не є вільним. Часи змінювалися, але традиція носити обручку на безіменному пальці прижилася в багатьох країнах і релігіях. У тому числі і християнській, яка вважає його дуже важливою складовою весільної церемонії.

До речі, в китайській медицині безіменний палець відповідає за потенцію і сексуальність. Тому рекомендується не носити на ньому занадто тісні кільця і ​​обов'язково знімати їх на ніч.

Є й інші прикмети, пов'язані з обручками.

Наприклад, не можна нікому давати приміряти таку прикрасу - це принесе чужий вплив і розбрат в сім'ю. Також поганим знаком вважається втрата обручки. При цьому, вірите ви в прикмети і енергетику або вважаєте обручку просто красивою прикрасою, зовсім неважливо. У будь-якому випадку укорінена в століттях традиція має свою силу.

А якщо звернутися до психології, можна з упевненістю стверджувати, що обручка буде завжди асоціюватися з однією конкретною людиною і тими обставинами, в яких вона наділа вам її на палець. І сам вид обручки буде розбурхувати спогади і заподіювати біль чи радість. Загалом, як не крути, щоб розірвати енергетичну прив'язку, від кільця доведеться позбутися. Адже навіть, якщо воно буде лежати в скриньці і час від часу потрапляти вам на очі - це буде тягнути вас в минуле.

Як це правильно зробити?

У деяких випадках, особливо після хворобливого розставання, позбутися відразу від обручки просто немає сил. Не потрібно викидати її і продавати за безцінь, але й довго зберігати вдома все-таки не слід. В такому випадку приберіть її з очей геть подалі. І як тільки будете готові - вживайте заходів.

Можна віднести обручку до ювеліра і переплавити її на іншу прикрасу. Хоча метал залишиться колишнім, ніякого негативу новий виріб уже нести не буде. Якщо ви все ж переживаєте, що новий виріб буде нагадувати вам про обручку, сходіть в ювелірний салон і обміняйте її на щось зовсім інше - наприклад, сережки.

Ні в якому разі не передаровуйте кільце. Разом з ним ви передасте і свою не надто вдалу долю. До речі, не дуже хорошою є і традиція в деяких сім'ях передавати обручку з покоління в покоління. Причому йти під вінець з бабусиною обручкою не варто навіть в тому випадку, якщо її шлюб був вдалим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чому не можна спати навпроти дзеркала?

Бабусі різних країн: як вони виховують онуків?