Презентація книги Чеслава Хитрого «Чеські некрополі біля Дубна і не тільки» відбудеться сьогодні, 9 листопада, о 14.00 в читальній залі Рівненської обласної бібліотеки для молоді (вул. Київська, 18).

У четвер, 9 листопада о 14.00 в читальній залі Рівне нської обласної бібліотеки для молоді відбудеться презентація книги «Чеські некрополі біля Дубна і не тільки» Чеслава Хитрого, члена Національної спілки краєзнавців, Національної спілки журналістів України, володаря звання «Заслужений для культури Польщі». Він написав та видав сім книг.

Восьма книга автора розповідає про історію переселення чехів на Волинь в 80-ті роки минулого століття та про події післявоєнних років, коли чехи змушені були покинути Україну. Вони залишили по собі добрий слід і вписали славну сторінку в історію Рівне нщини.

Чеслав Хитрий вперше на Рівне нщині дослідив чеські могили, зробив описи надгробків в Рівному та багатьох селах, де проживали чехи, сфотографував їх, склав перелік та видав вже другу книгу даної тематики. В ній є описи надгробків в селах Мирогоща, Молодаво, Семидуби, Страклів, Білогородка та Софіївка на Дубенщині, Уїздці та Гільча Здолбунівського району і Золотіївського цвинтарю в Рівному. Книга Чеслава Хитрого – увіковічнення пам’яті померлих та добра згадка для нащадків, як чеських, так і українських, цінний довідник для краєзнавців та майбутніх поколінь. Чеські поховання − це наша історія, яку потрібно берегти як пам’ять про тих, хто жив на нашій землі. Організатор: Рівне нська обласна бібліотека для молоді

На захід запрошені представники чеської громади, краєзнавці, читачі бібліотеки.

За детальнішою інформацією звертайтесь за тел.: (0362) 63-74-86 (Ганна Василівна).

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv