Купуючи меблі дитині, в першу чергу потрібно звертати свою увагу на матеріал, з якого ці меблі виготовлені. Дитячий організм дуже схильний до впливу токсичних речовин, тому меблі повинні бути екологічно чистими і не містити ніяких шкідливих речовин.

Найкращий варіант - це купити меблі з масиву натурального дерева. Природно, вартість такого задоволення буде чималою. Але переваги цього матеріалу очевидні.

Натуральне дерево, не покрите фарбою і лаком, екологічно безпечне. У ньому абсолютно не міститься шкідливих речовин, і воно гіпоалергенне. Також, натуральне дерево сприяє оздоровленню організму. Деякі породи дерева мають бактерицидну дію, і будуть очищати повітря в кімнаті. До їх числа відносяться береза ​​і сосна. Але у меблів з натурального дерева є і недоліки - вони потребують особливого догляду, а крім цього, може розбухнути і втратити форму, якщо в будинку підвищена вологість.

Фанера МДФ - спресовані деревні волокна. У виробництві цього матеріалу не використовуються ніякі клейкі речовини, тому він малотоксичний. Зовнішній вигляд меблів з фанери, звичайно, не дуже привабливий, тому її доводиться фарбувати, покривати лаком або декоративною плівкою. Але такі меблі досить міцні і може прослужити близько десяти років. До того ж вона більш водостійка, ніж натуральне дерево.

Економічний варіант - меблі з ДСП. Цей матеріал виготовляється з відходів деревної промисловості, в основному стружки і тирси. Якщо ви купуєте меблі з ДСП - обов'язково дивіться наявність сертифікатів якості. Досить міцний, не розсихається і не розбухає. У ньому не заведеться пліснява або жучки. А не дуже презентабельний вигляд легко виправити за допомогою декоративних плівок. Ну а найнебезпечніше, що є великим недоліком таких меблів - виділення формальдегіду. Дешеві низькосортні ДСП містять його в кількостях, що перевищують допустимі. Тому варто задуматися, чи хочете ви економити на здоров'ї дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Які вибрати матеріали для обробки ванної кімнати: плюси та мінуси

Фотошпалери в інтер'єрі: простий спосіб розширити простір [ФОТО]