З понеділка синоптики прогнозують похолодання і мокрий сніг. Тож в районах і містах області вже мають бути готовими до перших зимових проявів, наголосив заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Під час засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дорожники відзвітували – для посипання доріг державного і місцевого значення вже заготовлено майже 26 тисяч тонн протиожеледних матеріалів, а це 80% потреби. Цього достатньо на початок холодів.

Днями на Рівне нщину надійде ще 3 вагони технічної солі. Для розчищення снігових заметів у дорожників є 179 одиниць техніки – грейдери, бульдозери, піскорозкидачі та очищувачі.

Рятувальники також підготували спеціалізовану техніку та пункти обігріву, а у разі сильних снігопадів залучатимуть військові БАТи.

Свою техніку мають і комунальні служби, зокрема у Рівному готові 35 машин, ще три мають закупити до кінця року.

Разом з тим, Віталій Ундір доручив керівникам РДА зарезервувати пальне для заправки техніки. Також в районах варто укласти угоди про співпрацю із підприємцями, котрі мають у спеціалізовану техніку для розчистки доріг.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА

pic