На Рівненщині триває осінній призов на строкову службу.

Всього до кінця листопада військкомати повинні закликати понад 300 новобранців у віці до 27 років. Більше половини призовників служитимуть у Збройних Силах України, решта у Нацгвардії та Держспецтрансслужбі.

Серед людей призовного віку є ті, які можуть розраховувати на відстрочку відповідно до закону «Про військовий обов’язок і військову службу». Хто отримає це право, вирішували на обласній призовній комісії під головуванням заступника голови ОДА Віталія Ундіра.

Зокрема, на підставі висновку лікарів матимуть відстрочку на 1 рік юнаки з Рівне нщини, які непридатні до служби за станом здоров’я. Не заберуть до армії студентів денної форми навчання, а також тих, які проходять військову підготовку у ВУЗах. Відстрочка також надається у зв’язку із сімейними обставинами: наприклад, якщо у зобов’язаного є дитина до 3-х років, двоє дітей або він сам їх виховує. Також приводом для відстрочки може стати дитина-інвалід, вагітна дружина, чи непрацездатні батьки, які перебувають на утриманні призовника.

Нагадаємо, новобранцям виплачуватиметься матеріальна допомога у розмірі 3200 гривень. Грошове забезпечення строковики отримують вже третій рік поспіль, починаючи з осені 2015-го.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv