Інтимні проблеми в шлюбі - одна з найпоширеніших причин сімейних сварок. Однак важливо розуміти, що ці проблеми виникають не на рівному місці. Якщо ви або ваш партнер перестали відчувати сексуальний потяг, це ще не означає, що хтось із вас розлюбив другу половинку або завів роман на стороні. Причини зниження лібідо можуть виявитися вельми несподіваними.

1. Медикаменти.

За даними Міжнародного товариства сексуальної медицини, багато медикаментів можуть знижувати як жіноче, так і чоловіче лібідо: від препаратів для зниження артеріального тиску до засобів для відновлення спортсменів після тренувань. Також до групи медикаментів, що знижують статевий потяг, входять антидепресанти та інші препарати, що впливають на настрій.

2. Надмірна вага.

Зайві кілограми можуть позначатися на сексуальному житті. Надмірна вага може знижувати рівень циркулюючого тестостерону, а значить - пригнічувати сексуальне бажання. Якщо вас турбують інтимні проблеми, розрахуйте свою індивідуальну норму ваги і спробуйте скинути зайве.

3. Батьківський стрес.

Згідно з дослідженнями вчених з Університету Пенсильванії, зниження лібідо може бути пов'язано зі стресом, який батьки відчувають при вихованні дітей. Особливо це характерно для жінок. Постійне переживання про благополуччя дитини не дає розслабитися і знижує лібідо. Постарайтеся більше думати про хороше, присвячувати час не тільки дітям, а й собі, балувати себе. Тоді сексуальне бажання обов'язково повернеться.

4. Занадто пізні тренування.

Нестача сну знижує вироблення тестостерону в організмі, викликає поганий настрій і депресію. Все це веде до зниження лібідо. Якщо ви займаєтеся спортом пізно ввечері, практично перед сном, вам стає важко заснути і пів ночі ви просто ворочаєтеся в ліжку. Намагайтеся тренуватися вранці або вдень, а безпосередньо перед сном уникайте переїдання і вживання алкоголю. Тоді сон буде міцним, а сексуальне бажання - сильним.

5. Брак вітаміну D.

Численні дослідження показують, що до зниження статевого потягу призводить депресія. А депресії нерідко викликає нестача вітаміну D в організмі. Крім того, німецькі дослідники виявили, що чоловіки, які отримують більше вітаміну D, мають більш високий рівень тестостерону.

6. Проблеми в стосунках.

Якщо між вами і вашим партнером виникли якісь непорозуміння, конфлікти або скандали, це, звичайно ж, вплине на сексуальне життя. Постарайтеся розібратися в стосунках, розкажіть одне одному про свої потреби або претензії, поговоріть спокійно і спробуйте зрозуміти думку коханої людини. Якщо вам складно прийти до компромісу самостійно, зверніться до психолога.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Чим замінити каву?

Сім продуктів, які покращують чоловічу сексуальну активність

Вчені назвали оптимальний час доби для сексу